0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Telephelybővítés Uszódon

Felavatták Holló Mátyás uszódi juhtenyésztő telephelyén elkészült új nyári szállást, amely a Megújuló Vidék, Megújuló Agrárium program szerinti technológiai fejlesztéssel párosult.

Az eseményen készült fotógalériánkat ide kattintva tekintheti meg

A Vidékfejlesztési Programból 172,5 millió forint támogatással a Bács-Kiskun megyei családi gazdaságban az új épület mellett a régi hodályok is megújultak, napelemes rendszer építettek ki, és több, a szálas takarmány betakarításhoz és a telep működtetéséhez szükséges gépet is beszereztek.

Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a telephelyavatón hangsúlyozta, a

juhágazat három fő támogatási iránya a technológiai fejlesztéseket; a tevékenység környezeti hozzáadott értékének elismerését és az állatjólét növelését, valamint azokat a jövedelempótló támogatási lehetőségeket célozza, amelyek a mezőgazdaságban általában az élelmiszertermelési potenciál megőrzését segítik elő.

Az elmúlt két évben pedig 11 milliárd forint támogatást ítéltek meg több mint 340 juhtartó telep megújításához.

A telephely avatásán Hajduk Péter, az MJKSZ ügyvezető igazgatója kezdeményezte a telep mintagazdasággá való minősítését.

Holló Mátyás 2013-ban elnyerte a „Az év juhtenyésztője” címet. Uszódi tenyészállat-előállító telephelyén 800 anyajuhot, 220 kost és 150 jerkét nevel. Három húshaszosítású fajtával foglalkozik, az Ile de France-szal, a berrichon du cherrel és a magyar merinóval. A telivértenyésztéshez hasonlóan vonaltenyésztéssel foglalkozik. Küldetésének is tekinti, hogy a magyar merinóból a jelenleg létező hét vérvonalat fenntartsa. Holló Mátyás az ünnepségen kijelentette, a fejlesztések egyik oka volt az is, hogy a családi gazdaság jövője biztosított: az lánya, Bettina és a vőlegénye szeretné tovább vinni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu