0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Utcazene, zalai fenyő – Boldog karácsonyt!

Hogy kerül egy zalai őstermelő karácsonyfája Budapestre, a Bosnyák Téri Vásárcsarnok elé? Összejön-e egy fára az AgroTime utcazenéléséből? A Magyar Mezőgazdaság Kiadó munkatársai a mű- vagy az igazi fenyő mellett döntöttek? És vajon hova kerül kiadónk fája? Az AgroTime különkiadásával kívánunk boldog karácsonyt!

youtube://v/rar9qfI9KhI

Márkovics Zoltán Zala megyei őstermelő, aki egész évben neveli fenyőfáit annak érdekében, hogy a karácsonyi szezonban értékesíthesse azokat. A fákat november végén, december elején vágják ki, hogy minél frissebbek legyenek, tovább tartsák magukat, majd Budapestre szállítják, hogy a Bosnyák Téri Vásárcsarnokban értékesíthessék. Bányavölgyi Donáta, az AgroTime műsorvezetője az eddigi eladásokról érdeklődött: „Meglehetősen hullámzó a vásárlási intenzitás, a hétvégék valamivel pörgősebbek, összességében az előző évekhez hasonlóan alakul” – mondja Márkovics Zoltán, aki szerint

még korábban a hagyományos fajták, mint például a luc volt a keresettebb, mostanra inkább a kevés tűlevelet ejtő nordmann fajta a kedveltebb.

Márkovics Zoltán második generációs karácsonyfa-őstermelő, már a szülei is ezzel a tevékenységgel foglalkoztak, sőt ők is itt, a Bosnyák téren árulták fáikat. Zoltán már több mint 10 éve termel és árul karácsonyfát, szerinte a műfenyő nem nyomta vissza a piacot, sőt, akik műfenyőt vesznek, hamar rájönnek, hogy mennyivel jobb, ünnepi hangulatot árasztó tud lenni egy igazi karácsonyfa.

Karácsony előtt a Magyar Mezőgazdaság Kft. munkatársai is mindig összejönnek, hogy finom süteményekkel és egy kis forralt borral, fűszeres teával kívánjanak egymásnak kellemes ünnepeket. Körbe is kérdeztük a kollégákat, hogy ki, mire esküszik. Vajon a praktikus műfenyő, vagy az illatos igazi fenyő-e kedveltebb.

A karácsony szelleme az AgroTime zenész tagjait annyira átjárta, hogy még egy kis örömzenélésre is összeálltak a Bosnyák téren,

remélve, hogy az adományokból tudnak vásárolni egy szép fenyőt, melyet rászorulóknak ajánlhatunk fel. A fagyos idő ellenére nagyon jó hangulatban telt az alkami koncert, a Kiadó segítségével pedig megvásárolták az egyik legszebb zalai fenyőt. Karácsonyfánkat a Szociális és Rehabilitációs alapítványnak ajánlottuk fel.

Carlos Lattes Pavez, igazgató az alapítvány képviseletében elmondta, fő feladatuk a szegénység felszámolása, hogy segítsék a rászorulókat a felzárkózásban, melynek alapja a lakhatás, a foglalkoztatás és az oktatás. Örömmel mesélte, hogy családok gyerekei, akikkel kapcsolatban vannak, mind bölcsődébe, óvodába, iskolába, gimnáziumba járnak, sőt többen különböző egyetemekre is sikerrel felvételiztek.

Pavez azt különösen megnyugtatónak érzi, hogy tapasztalatai alapján

a társadalmi szolidaritás újra egyre erősebb az emberekben, számukra pedig a támogatás, hogy tudják, nincsenek egyedül a munkájukban, mindennél többet ér.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu