Back to top

Jelentkezni lehet az elismert mezőgazdasági újságíró képzésre

Már lehet jelentkezni a British Guild of Agricultural Journalists 2023. évi képzésére, ezzel megkezdődött a tehetséges újságírók következő generációjának idei toborzása.

Az ingyenes tanfolyamot 1991 óta indítják, és a mai napig segít a szakmában dolgozó vezető szerkesztők, tudósítók és kommunikációs vezetők közül néhányat kinevelni.

A 2023-as tanfolyam idén nyáron, július 2-4. között tér vissza a John Deere brit és írországi központjában, a nottinghamshire-i Langarban.

A kurzus során 10 kiválasztott jelentkezőnek nyújtanak átfogó bevezetést az újságírás világába, és nyitott minden feltörekvő kommunikátor számára, függetlenül attól, hogy mezőgazdasági háttérrel rendelkeznek-e vagy sem.

Fotó: pixabay.com

A tanfolyamot követően a résztvevők szakmai gyakorlatot végeznek egy országos mezőgazdasági kiadónál, mezőgazdasági PR-ügynökségnél vagy egy olyan vállalkozás kommunikációs osztályán, amely mezőgazdasággal foglalkozik.

Ezt követően minden tanfolyam résztvevője a legjobb munkájával jelentkezik a zsűrizésre, amelynek győztese elnyeri a John Deere Training Awardot és a 250 font értékű fődíjat.

A második helyezett 100 fontot kap. Mindkét díjazott meghívást kap a BGAJ kiemelt londoni Harvest Lunch rendezvényére.

"A John Deere ösztöndíjat az ágazat számos vezető mezőgazdasági újságírója pályázta meg, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszottunk karrierjük alakításában"

- mondta Chris Wiltshire, a John Deere marketingmenedzsere.

"A mezőgazdaság soha nem látott változások és kihívások korát éli, soha nem volt még nagyobb igény arra, hogy kiváló újságírókat toborozzunk az ágazatunk által végzett munka kommunikálására."

A tanfolyamot tapasztalt újságírók vezetik, a gyakorlatok pedig a főbb médiaágazatokra terjednek ki.

A tanfolyam során különleges vendégelőadók szólalnak meg, a résztvevők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy a John Deere traktorokat és terepjáró haszonjárműveket egy vezetési élmény keretében próbára tegyék.

A cég elnöke, Johann Tasker elmondta: A tehetségek bevonzása a mezőgazdasági kommunikációba létfontosságú, és ez a tanfolyam több mint 30 éve biztosít utánpótlást az ágazat számára.

"Ez egy ragyogó lehetőség arra, hogy megtanulják, hogyan működik az újságírás, találkozzanak hasonlóan gondolkodó emberekkel, és valódi betekintést nyerjenek az előttük álló karrierlehetőségekbe."

Forrás: 
farminguk.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A britek vadmarhái ritkábbak, mint a pandák

Az Egyesült Királyság északi részén egy különös gulya legel: az utolsó vadonélő szarvasmarhák. Eredetüket homály fedi, de valaha a szigetország erdőségeiben elterjedtek voltak ezek a visszavadult patások.

„Az újságban nincs AdBlocker”

A több mint 30 éves Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. szerteágazó tevékenységi körrel rendelkezik.

Ismertetni kell az ágazattal a kistermelői divattippeket

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó gondozásában havonta megjelenő Kistermelők Lapját 1956-ban alapították. Korábbi főszerkesztőjének – jelenleg szenior főszerkesztőjének –, Lengyel Zoltánnak a neve összeforrt a lappal, évtizedeken keresztül hiteles és hasznos információt szolgáltatott a hazai kistermelők számára.

Két évtizede készülnek CLAAS erőgépek Le Mans-ban

Húsz évvel ezelőtt, 2003. február 23-án írta alá Helmut Claas a Renault Csoport részeként traktorgyártással foglalkozó Renault Agriculture többségi tulajdonrészének felvásárlását rögzítő szerződést. Azóta a CLAAS – teljes gépesítési rendszereket kínáló szolgáltatóként – fokozatosan erősítette pozícióját a nemzetközi piacokon, különös hangsúlyt fektetve a hatékonyságra és a termelékenységre, valamint a korszerű gyártási folyamatokra.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott a NYÍRERDŐ Zrt. osztályvezetője

Az Agrárminisztérium az Erdők Világnapja alkalmából Budapesten, a Vajdahunyadvárban rendezett kitüntetési ünnepséget, kedden délután.

Pro Silva Hungariae Díjat kapott a Hegyközi Erdészet igazgatója

Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen, kedden, Budapesten, a Vajdahunyadvárban.

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.

Erdész-vadász szakemberek kaptak elismerést az Erdők Világnapja alkalmából

Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát – fogalmazott Farkas Sándor a 2022. évi Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen.

Díj a legjobb borászatnak, borkereskedőnek, étteremnek, borszakírónak, oktatónak

A Magyar Sommelier Szövetség idén kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet hat kategóriában lehet elnyerni. A jelöltekről döntést az elnökségi tagok hozzák annak figyelembe vételével is, hogy a maga területén kiválóan teljesítő vállalkozások, illetve szakemberek tevékenysége mennyire járul hozzá a szervezet alapszabályában megfogalmazott általános célkitűzésekhez.

Az év halőre 25 éve végzi munkáját

Sipos Károly hivatásos halőr, az év halőre a halak és egyben halőrök napján vette át a kitüntetést. 2017 óta a csillagászati tél és tavasz fordulónapján, március 20-án ünnepeljük a halak napját, két éve pedig ugyanekkor a halőrök napját is.