Back to top

Ismét lesz AgrárgépShow és az AXIÁL sem hiányozhat a rendezvényről!

Két év kihagyás után ismét személyesen találkozhat az agrárszakma színe-java a 2023. január 25. és 28. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow kiállításon, melynek a budapesti HUNGEXPO ad otthont. A rendezvény egyik legnagyobb kiállítója továbbra is az AXIÁL Kft, mely vállalat standja ezúttal is a D pavilonban lesz.

Fotó: AXIÁL Kft.
A hozzávetőleg 5000 négyzetméteres területen a több mint 80 mezőgazdasági-, építőipari- és anyagmozgatógép mellett számos aktivitás és színpadi műsor várja az érdeklődőket. A hagyományokhoz hűen naponta kétszer lesz 5-let Show 10:30-as és 14:00 órás kezdettel. A műsorban öt műszaki innováció kerül bemutatásra, melyet a KingaFit hivatásos táncosokból álló csapat fog színesíteni modern, girly, funky, latin, karakter stílusú koreográfiákkal. 2023-ban az öt bemutatandó megoldás a következő:

  • a Schäffer 4670T CAB derékcsuklós rakodógép földkanállal,
  • a CLAAS AXION 870 traktor CMATIC fokozatmentes hajtóművel,
  • a Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert HORSCH Leeb 6.300 VL önjáró permetező,
  • a Manitou MLT 850-145 V+ CBA-4500 terménykanállal,
  • a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat nyert Fendt 728 Vario Gen7 traktor.

Fotó: AXIÁL Kft.
Ezeket Vályi István, a Speedzone műsorvezetője prezentálja a nagyérdeműnek, azonban a 30 perces 5-let Show után sem ér véget a látnivalók sora, 11:30-as és 15:00-ás kezdettel indul a SomaShow, a kétszeres magyar bűvész-világbajnok Hajnóczy Somával!

A kiállítás minden napján a nyitvatartás teljes ideje alatt olyan aktivitások is elérhetők lesznek a D pavilonban, mint a:

  • Selfie Greenbox: fotózkodás zöld háttér előtt, AXIÁL-os hátterekkel.
  • Selfie Spinner: kör alakú platform, mely egy forgó motorizált karból és egy nagy felbontású kamerából áll.
  • Selfie Droid: a gép a vendégek között cirkálva fotóz és videókat készít a pavilonban.

Egyedül vagy akár barátokkal is van lehetőség kép készítésére, majd annak digitális letöltésére teljesen ingyen, mindhárom Selfie-pont esetében.

Fotó: AXIÁL Kft.
A látogatók találkozhatnak az úgynevezett Galaxiál Hősei interaktív, képregény stílusú fotófalával is, mely az AXIÁL Kft. fiataloknak (6 éven felülieknek) szóló új projektjének része, és melynek bemutatása a kiállításon esedékes. A Galaxiál Hősei különböző területekről érkező három karakterből áll, akik a jövőbeli kalandjaik során a gazdálkodásban előforduló hétköznapi helyzeteket, valamint mezőgazdasággal kapcsolatos problémákat oldanak meg. A projekt elsődleges célja az agrárszakmák népszerűsítése a fiatalok körében és persze a szórakozás!

Pólónyomás is lesz a pavilonban, számtalan AXIÁL-lal kapcsolatos egyedi pólónyomtatási lehetőséget biztosít a szervező gyerekek és felnőttek számára, melyhez az AXIÁL Shopban tud jegyet váltani a látogató, de az AXIÁL Shopban további fancuccokat is megvásárolhatnak a gépek és mezőgazdaság szerelmesei.

Továbbá 2023-ban is készülnek az AXIÁL Kft. Szervizüzletágának munkatársai szervizversennyel, és természetesen a vállalat valamennyi üzletágának és leányvállalatának képviselői a helyszínen lesznek, akikhez bátran fordulhatnak az érdeklődők kéréseikkel és kérdéseikkel.

Egy szó, mint száz az AXIÁL szeretettel vár mindenkit a D pavilonban, hogy ismét személyesen ünnepelhessük a magyar agrárium egyik legnagyobb és legnívósabb kiállításának megrendezését, az AgrárgépShow-t!

Fotó: AXIÁL Kft.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/AXIÁL

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtötték a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Mire érdemes költeni pénzt és figyelmet?

Az AGROmashEXPO egyik nyitórendezvénye kiadónk, a Magyar Mezőgazdaság Kft. tizenharmadik Agrármarketing és -médianapja volt. A január 25-ei konferencián telt ház előtt ismertették a legfrissebb médiafogyasztási trendeket a piac elismert szakértői.

Új rendszer modern gazdáknak

Új elemmel bővült az AGROTEC Magyarország Kft. szervizszolgáltatási kínálata. Az Aconnect egy olyan átfogó gépüzemeltetést támogató, flottakövető rendszer, amely kiegészül a fejlett erő- és munkagépek vezérlésdiagnosztikai hálózatának átfogó ellenőrzésével és GPS alapú nyomon követésével.

Aki ezt kihagyja, az lemond az agrártámogatások 15%-áról

Mikrobiológiai termékek az AÖP támogatásban címmel kerekasztal beszélgetést szervezett a Magyar Talajvédelmi Baktérium – gyártók és – forgalmazók Szakmai Szövetsége. Az AGROmashEXPO-n megrendezett fórumon szó volt az Agrár Ökológiai Program (AÖP) céljairól és a felhasználható mikrobiológiai termékek sokféleségéről.

További fejlesztések a sikeres évet záró AXIÁL-nál

A gazdasági nehézségek és az aszály ellenére 2022-ben az AXIÁL Kft. rendelésállománya növekedett, a cég új telephelyet nyitott Felsőzsolcán és kibővítette bajai szervizét. A jelentős hazai gépkereskedő az AgrárgépShow kiállításon mutatta be terveit és eredményeit, miközben közel 100 gépet ki is állított és leleplezte az utánpótlásnevelési projektjük legújabb kampányarcait, a Galaxiál Hőseit.

Közlekedési balesetek: sokszor a vétlen (is) rosszul jár

Az AGROmash expón igen tanulságos, sokszor megrázó képekkel illusztrált előadást hallgathattak az érdeklődők, a közlekedési balesetek leggyakoribb okairól… A tanulság: figyelmesen, óvatosan, a mindennapi problémákat nem más közlekedőkön levezetve. És akinek telik autóra, az áldozzon egy KRESZ könyvre is...

Az előttünk álló időszaknak mindenki a nyertese lehet

Erősek, intelligensek és gyönyörűek – így jellemezte a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon bemutatott gépeket dr. Szabó István, a MATE oktatási és nemzetközi rektorhelyettese, az AGROmash-nagydíj zsűrielnöke. A minden eddiginél színesebb és impozánsabb agrárrendezvényen közel háromszáz kiállító és számos program várja az érdeklődőket január 25-től 28-ig.

Ha látja az ember, hogy valami működik, lehet továbblépni

Rácz Károlyék jáki majorsága hivatalosan is mintagazdaságnak minősül, ahová mezőgazdasági szakiskolai csoportok és a mosonmagyaróvári egyetem hallgatói járnak gyakorlati ismereteket szerezni. Van is mit tanulniuk, hiszen mindhárom tulajdonos agrármérnökként végzett.

A Fruit Logistica várható újdonságai

A zöldség-gyümölcs ágazat egyik legnagyobb kiállítása a berlini Fruit Logistica, idén február 8–10-én 112 ezer négyzetméteren csaknem 2000 kiállítóval várja a látogatókat. Honlapján már tanulmányozhatók a bemutatni tervezett új fajták, csomagolóanyagok, szedést, tárolást vagy osztályozást segítő eszközök, amelyeket a világon vagy Európában ott láthatnak először a látogatók.

A fenntartható város maga termeli meg a zöldséget, gyümölcsöt

A városokban megtermelhető a lakosok zöldség-gyümölcs fogyasztásának harmada 2030-ig, áll a Tony Blair Institute For Global Change jelentésében, amiben azt foglalják össze, hogy hogyan láthatják el táplálékkal a lakosaikat.