0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Idén is megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtő akciót, amelyre már jelentkezhetnek az önkéntesek - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten.

Raisz Anikó a sajtótájékoztatón elmondta, idén április 22. és 28. között rendezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, amely az ország legnagyobb és legjelentősebb hulladékszedési programja.

Az országos kampánnyal a kormány célja a környezettudatos attitűd kialakítása a lakosság körében, az illegális hulladéklerakás megelőzése és megszüntetése, valamint az önkéntesség erősítése

– emelte ki az államtitkár.

Raisz Anikó jelezte, hogy a kormány a klíma- és természetvédelmi akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően olyan intézkedéseket tesz, amelyek hozzájárulnak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez, és a hulladékból érték teremtéséhez, elősegítve a körforgásos gazdaság kialakítását.

A gazdasági és környezeti szempontokon keresztül és ezeken túl e program a társadalmi felelősségvállalás és összefogás programja is – emelte ki.

Beszámolt arról, hogy a tavalyi akcióban mintegy kilencszáz ponton összesen 850 tonna szemetet szedtek össze az oktatási intézmények diákjai és tanáraik, munkahelyi közösségek, baráti társaságok. Az idén a tavalyi mennyiség túlszárnyalása a cél.

Raisz Anikó elmondta:

az idei, 11. akció a Föld napján, április 22-én kezdődik és a fenntarthatósági témahét végéig tart.

Regisztrálni hétfőtől április 11-én 18 óráig lehet e-mail címmel vagy Facebook-profillal a szelektalok.hu oldalon.

Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel, biztonságosan szedhető, a többi hulladék bejelenthető a Hulladékradar applikációban. A bezsákolt hulladékok elszállításáról, a gyűjtéshez szükséges eszközökről az EM támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft. gondoskodik.

Forrás: MTI