0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Viharkárra fizették ki a legtöbbet

A kertészetek kárbiztosítására szakosodott Gartenbau-Versicherung biztosítótársaság második éve egyértelműen átlag feletti káresetet regisztrált, és több mint 50 millió eurót fizetett ki tagjainak.

Tavaly minden ötödik tagvállalat szenvedett valamilyen mértékű kárt. A viharkárokért pedig összességében több pénzt fizettek ki, mint amennyit a tagok erre a kockázatra befizettek. Csak az Ylenia, Zeynep és Antonia vihartrió mintegy 11,2 millió eurónyi kárt okozott, amikor 2022 februárjában végigsöpört Németországon, Franciaországon és Hollandián.

A jégeső volt a második leggyakoribb károkozó 2022-ben. Különösen Franciaországból jelentettek sok jégesőtől elszenvedett üvegkárt, például az orléans-i régióból mintegy 5 millió eurónyi kárt jeleztek.

Mindeközben Németországban 2022-ben a legtöbb kárt a műszaki meghibásodások, illetve a karantén kártevők és betegségek okozták, így például a ToBRFV vírus, amely már több német paradicsomhajtató kertészetben is felbukkant. Mindezek ellenére Christian Senft vezérigazgató pozitívan értékelte a társaság elmúlt két évét, hiszen a lengyel piacra lépéssel immár nyolc országban dolgoznak.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/freshplaza.de