0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Június 9-ig szankciómentesen lehet feltölteni az egységes kérelmeket

Várhatóan még áprilisban megnyílik az egységes kérelmeket befogadó elektronikus felület, de a megelőző évektől eltérően idén június 9-ig szankciómentesen lehet majd feltölteni az adatokat – tájékoztatott Juhász Anikó, Agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

Magyarország KAP Stratégiai Tervének tavaly novemberi elfogadása óta folyamatosan zajlik a törvényi keretek és a részletszabályokat tartalmazó végrehajtási rendeletek kidolgozása, valamint a támogatásigényléshez szükséges informatikai rendszerek fejlesztése.

Bár még nem lépett életbe, de már hivatalosan is elérhető és megismerhető a Közös Agrárpolitika végrehajtásának szervezetéről és intézményeiről szóló kormányrendeletek módosítása ezen a linken.

Bár a gazdálkodók túlnyomó többsége általában a falugazdászok, illetve szaktanácsadók segítségével adja be a támogatási kérelmét, idén mégis mindenkinek érdemes előbb alaposan tájékozódni.

Hiszen az új támogatások segítségével akár többletbevételhez is juthat, de ehhez jól átgondolt egységes kérelem, valamint a megváltozott feltételek ismerete és betartása szükséges.

Megbízható, pontos és részletes információk találhatók az új KAP-szabályokról és a támogatási rendszerről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium közös kiadványaiban, a kap.mnvh.eu oldalon, a Kiadványok menüpont alatt.

Minden mezőgazdasági termelőnek érdemes ezeket az ismertetőket elolvasni, aki egységes kérelem beadására készül. Annál is inkább, mivel felépítésük egyszerű, világos, tartalmuk közérthető, amit számos informatív ábra és fotó is segít.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu