0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 15.

Közel 60 év után újra Aachenben versenyzik a mezőhegyesi nóniusz négyesfogat

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. négyesfogata Papp János hajtóval készül az Aachenben (Németország) 2023. június 26 - július 2. között megrendezésre kerülő Négyesfogathajtó Világkupára.

Fotógalériánkat IDE vagy a képre kattintva tudja megnézni.

Lovai a Mezőhegyesen is hajtott Nonius XIII-11 Babóca, Nonius XIII-9 Adél, Nonius XIV-1 Aporka, Nonius XIV-2 Cérna és Nonius-20 Zemplén lesznek. A versenyre összesen három négyesfogat utazhat hazánkból, Dobrovitz Józsefnek és ifj. Dobrovitz Józsefnek is szurkolhatunk a magyar csapatban akár a képernyők előtt, követve az élő közvetítést a világhálón. 1964-ben Szentmihályi Ferenc nóniusz négyesfogata az állami fogatok kategóriájának első helyezettje lett, azóta nem versenyzett a németországi helyszínen nóniusz négyesfogat.

A négyesfogathajtás versenyét minden évben közel 25 000 érdeklődő szurkolja végig a helyszínen, akik a világ minden tájáról érkeznek Aachen Soersbe.

A rangos eseményt a szervezők Lovas Világfesztiválnak nevezték el, nem véletlenül, hiszen az öt lovas szakág – díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás, lovastorna és a lovastusa – legjobbjai versenyeznek itt párhuzamosan egy helyszínen, három arénában. Izgalmas versenyszámok, változatos program várható, mint például élő szimfonikus zenére bemutatott zenés kűr. A rendezvény nyitóünnepsége minden évben kiemelkedő és élőben közvetített esemény. A verseny kétszáz éves múltra tekint vissza, amikor még önkéntes jelentkezőkből állt össze a mezőny. Az első (CHIO) Nemzetközi Hivatalos Lovas Versenyt 1933-ban rendezték meg itt, Németország nyugati határán és azóta számos világ- és Európa bajnokság, olimpiai felkészítő verseny helyszíne volt az évek során.

Aktuális információk, naprakész bejelentkezések a verseny ideje alatt:

www.facebook.com/mezohegyesbirtok

További részletek:

https://www.chioaachen.de/en/

Kísérőprogramok:

https://www.chioaachen.de/en/programme/side-events/

Élő közvetítés:

https://live.chioaachen.de/

 

(X)

Forrás: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.