0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Optimális abroncsnyomás: egy új alkalmazás mindent megmond erről

Megjelent egy olyan telefonos alkalmazás, amelyben több gumiabroncsgyártó egyesítette erőit. Elmondjuk, milyen előnyökkel jár az app használata a mezőgazdasági gépek esetében.

Az újonnan létrehozott applikáció egy helyen, digitálisan hozza a gumiabroncsnyomás-táblázatot. Ahelyett, hogy minden egyes abroncsmárka saját alkalmazást programozna, kifejlesztették a több márkára kiterjedő Agro Tyre Pressure telefonos alkalmazást.

Az új, többmárkás alkalmazáshoz 12 nagy gumiabroncsgyártó  működött együtt és kifejlesztettek egy olyan alkalmazást, amely fontos információkat nyújt a gazdálkodók és a vállalkozók számára.

A gumiabroncs-alkalmazás mögött a gyártók, az Etrma, azaz az Európai Gumiabroncs- és Gumiipari Szövetsége állnak. Az Agro Tyre Pressure App a márkák összes gumiabroncsához nemcsak a megfelelő abroncsnyomásról ad tájékoztatást, hanem egyéb, a traktor- és kombájnabroncsok használatát korlátozó információkról is.

Az alkalmazásban a traktorvezetők kiválaszthatják a gumiabroncs márkáját és a felszerelt gumiabroncs típusát. Márka vagy méret szerinti keresés is lehetséges. Ha megtalálta a gumiabroncsokat, elmentheti azokat kedvencek közé, és így a következő alkalommal gyorsabb lesz. Miután kiválasztotta a gumiabroncsméretet, meg kell adnia a gumiabroncs terhelését. Ennek az értéknek a pontos meghatározása csak hídmérleggel és tengelyenkénti mérlegeléssel lehetséges. Ennek eredményeképpen az alkalmazás megjeleníti a kiválasztott gumiabroncs optimális nyomását.

A gumiabroncs alkalmazás nem csak a gumiabroncsnyomást jelzi, hanem különbséget tesz az alacsony nyomaték, a magas nyomaték, a ciklikus használat, az intenzív közúti használat és a szabadon guruló használat között.

Az ok: a gumiabroncs a munkavégzés típusától függően különböző igénybevételnek van kitéve. Például nagy vonóerővel végzett munka esetén magasabb nyomás a helyes, mint a Cambridge görgővel történő gördüléskor. Ezenkívül az alkalmazás különbséget tesz a különböző sebességeknél történő használat között is.

Az alkalmazás nemcsak a gumiabroncsnyomást határozza meg, hanem a kiválasztott gumiabroncsra vonatkozóan a következő információkat is továbbítja: jóváhagyott felnik, alternatív gumiabroncsméret az SRI-indexen (Speed Radius Index) keresztül, és a 20 százalék feletti emelkedő esetén szükséges nyomásemelés.

Az app az alábbi márkák esetén használható:
Bridgestone
Continental
Cultor
Firestone
Kleber
Maximo
Michellin
Mitas
Nokian Tyres
Taurus
Trelleborg
Vredestein

Nem szerepelnek viszont az alkalmazásban például az Alliance (ATG), a Goodyear, a BKT és a CEAT abroncsmárkák.
A mezőgazdasági gumiabroncsok töltőnyomása alkalmazás ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre, ahol angol, francia, német és lengyel nyelven érhető el. Az okostelefonon legalább az IOS 11 vagy az Android 5.1 operációs rendszer verziójának kell telepítve lennie.

 

Forrás: agrarheute.com