A Terra di Bari termelői szövetkezet tagjai az olaszországi Noicattaro régióban termesztenek szőlőt.
A szövetkezet szerint az idei termés a bogyók ízét, színét és méretét tekintve kivételes minőségű. Az ökológiai termesztésű szőlőt csomagolják, majd egy részét a hazai piacokon értékesítik, de Európában is forgalmazzák, ahol a kereslet folyamatosan növekszik. Az ökológiai szőlőtermesztés során olyan termesztéstechnikákat alkalmaznak, amelyek kizárják a kémiai szerek használatát, helyette természetes módszerekre támaszkodnak a betegségek és kártevők leküzdésére. Emellett igyekeznek az ültetvényeken fenntartani a fajok biológiai sokféleségét, és az évszakok természetes körforgását is tiszteletben tartják.
Az ökológiai gazdálkodásban termesztett, mag nélküli csemegeszőlő ráadásul nagy mennyiségben tartalmaz különféle antioxidánsokat és vitaminokat, például C-vitamint, K-vitamint és folsavat, ami különösen egészségessé teszi az ízletes gyümölcsöt.