0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Egyre népszerűbb az olasz mag nélküli bioszőlő

Egy olasz szövetkezet szerint az idei szőlőtermés a bogyók ízét, színét és méretét tekintve kivételes minőségű.

A Terra di Bari termelői szövetkezet tagjai az olaszországi Noicattaro régióban termesztenek szőlőt.

A szövetkezet szerint az idei termés a bogyók ízét, színét és méretét tekintve kivételes minőségű. Az ökológiai termesztésű szőlőt csomagolják, majd egy részét a hazai piacokon értékesítik, de Európában is forgalmazzák, ahol a kereslet folyamatosan növekszik. Az ökológiai szőlőtermesztés során olyan termesztéstechnikákat alkalmaznak, amelyek kizárják a kémiai szerek használatát, helyette természetes módszerekre támaszkodnak a betegségek és kártevők leküzdésére. Emellett igyekeznek az ültetvényeken fenntartani a fajok biológiai sokféleségét, és az évszakok természetes körforgását is tiszteletben tartják.

A mag nélküli csemegeszőlő azért is népszerű, mert a bogyók kényelmesebben fogyaszthatók és a gyermekek is szívesebben választják ezt a gyümölcsöt.

Az ökológiai gazdálkodásban termesztett, mag nélküli csemegeszőlő ráadásul nagy mennyiségben tartalmaz különféle anti­oxidánsokat és vitaminokat, például C-vitamint, K-vitamint és folsavat, ami különösen egészségessé teszi az ízletes gyümölcsöt.

Forrás: reshplaza.de

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: