
A leginkább az alma és körte termesztéséről híres Mesfruits úgy döntött, hogy négy generációnyi tapasztalatára építve most új, mag nélküli szőlőfajták termesztésére és értékesítésére összpontosít.
A csemegeszőlő termesztése lehetővé teszi a vállalat számára a diverzifikálást és a globális felmelegedés hatásaihoz való alkalmazkodást is, mivel a szőlő nagyon ellenállónak mutatkozik a magas hőmérséklettel szemben, fogalmazott Léa Mestre, a Mesfruits marketingmenedzsere. 2019-ben fogtak a mag nélküli szőlő termesztésébe, akkor kezdődtek az első telepítések. A biogazdálkodással fenntartott szőlőültetvényeik Provence-ban találhatók, és mostanra évente mintegy 200 tonna termést takarítanak be. Július végétől szeptember végéig kínálják a mag nélküli szőlőfajtákat. A Zépé® szőlőt érett állapotban szüretelik, gondosan válogatják, és azonnal szállítják a megrendelőknek, így a fürtök mindig nagyon frissek és ropogósak maradnak.




