0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 25.

Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen

Gyerekprogramokkal, nosztalgia-gőzmozdonyos kirándulással, kiállításokkal várja a természetkedvelőket szombaton a Gemenc Zrt., a gemenci erdei vasút napján.

Az erdőgazdaság programismertetője szerint a szervezők egész napos családi programmal készülnek a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a vasút megállóiban.

Fotó: Gemenc Zrt.

Az erdei vasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi, illetve Malomtelelő állomás között.

Délelőtt tíz és délután három óra között háromszor a Rezét gőzmozdonnyal lehet majd nosztalgiautazást tenni a gemenci erdőben, és lovasfogatok is indulnak négy alkalommal.

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban több kiállítás lesz. A Frigyes főherceg pavilonjában látható tárlat a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról ad áttekintést. A pavilonban nyílik meg a Mezőföld Természetfotó Egyesület – október végéig nyitva tartó – kiállítása, amelyen a tagok legjobb fotói szerepelnek az elmúlt egy év terméséből.

Fotó: Gemenc Zrt.

Várja az érdeklődőket a gemenci erdőt övező Sárköz néprajzát és az erdő életközösségét bemutató, A Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben című állandó kiállítás, valamint a vasúttörténeti gyűjtemény is.

A gyerekeknek készségfejlesztő játékokat, kézműves foglalkozásokat rendeznek, a bábos öko-mesekuckóban pedig közös játékkal segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében.

A programismertető szerint az előadások között lesz „horgász-óriás” és „öko-szaladgáló” társasjáték, a Csiga-Biga Alapítvány pedig kutyákkal tart interaktív játszóházi foglalkozásokat.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: