0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Magyar színek a fiatal távlovak vb-jén

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó, Ungvári Miklós az idén egy másik sport világversenyén, a Fiatal Lovak Távlovas Világbajnokságán képviselhette a magyar színeket GO-3 Hála P nevű turáni lovával.
Sikerült célba érniük a 120 kilométeres távon, ami főleg annak ismeretében nagy szó, hogy ezt csupán a mezőny mintegy harmada mondhatja el magáról.

A világbajnokság augusztus 13-án zajlott az észtországi Padiséban. A verseny összesen négy körből állt, minden kör orvosi vizsgálattal fejeződött be. A pálya nehézségét mutatja, hogy kevesen értek célba, huszonnyolc lovat kizártak a verseny ideje alatt, mindössze tizenöt fejezte be a távot.

A verseny után Miklós felidézte, hogy a Padiséba vezető út sem volt egyszerű, közel 4000 kilométert tettek meg lószállítóval – egy ceglédi barátjuk ajánlotta fel, hogy lakóautóval segít kihúzni a lovat Észtországba –, de saját erőből megvalósíthatták az álmukat. Mindvégig számíthatott a barátnőjére, aki minden koordinációban segített a versenyen és az úton is, illetve a csapatukat erősítette két állatorvos barátja is, akik folyamatosan figyelték a lovat, mesélte.

A versenyt hosszú felkészülési időszak előzte meg, mialatt Miklósnak a testvérei voltak a legnagyobb segítségei, illetve fogathajtó és díjugrató barátai, Hódi Károly, Galbács Ferenc és Huszár Attila látták el jótanácsokkal.

A világbajnokság végig jó hangulatban zajlott, a megnyitóünnepségen a magyar csapat közösen elültetett egy fát.

„Igazi csapatmunka volt, a ló részéről pedig hatalmas teljesítmény, és örülök, hogy a judo mellett egy másik sportágban is világversenyen képviselhettem hazámat”, idézte fel Ungvári Miklós a Fiatal Lovak Távlovas Világbajnokságáról hazatérve.

Forrás: Pegazus

Magazin ajánló: