Ég és Föld között a birtok szlogenje és ezt a nevet kapta az egyébként szűk portfólióba újonnan bekerült Cabernet Franc bor.

– Az Ég és föld között szimbolika nem csak a birtok filozófiája, hanem egy régóta elképzelt bor elnevezése is, ami végül a 2019-es szuper prémium Villányi Franc-ként született meg. Számomra mérföldkő, 10 éve erre a borra készültem és a 2019-es évjárat vált érdemessé arra, hogy szuper prémium Villányi Franc legyen belőle, mondta Ipacs-Szabó István a Svábhegy tetején, a csillagok alatt.
A borhoz a szőlőterület legkisebb fürtű, termésmennyiségű, legkitettebb részeiről válogatta a termést. A sorok felső harmadát önállóan, külön szedve és erjesztve készült. 2019. szeptember 26-án szüretelték kézzel. Bogyózva, válogató asztalon válogatva, zúzás nélkül egész bogyósan került kádakba, majd pár napos hideg macerációt követően indult az erjedés. Tartályos almasavbontást követően hordóban érlelte 19 hónapig. A palackozásra 2023 januárjában került sor. A pince adottságait felhasználva teljesen szivattyú használata nélkül készült a feldolgozástól a palackozásig.

A borkóstoló mellé stílusosan csillagászati bemutató is járt, ahol többek között az is kiderült, hogy 4 éve, amikor a bor alapanyagát szüretelték, fedezték fel az első Nap típusú csillag körüli exobolygó, amiért Didier Queloz-ék Nobel díjat is kaptak. Ha ténylegesen létezik a Proxima Centauri b-n, valamiféle életforma és ránéznek a Földre, akkor most azt látják, hogy az Ipacs Szabó Birtokon épp szüretelik az Ég és Föld között alapanyagát, és erről azért most értesülnek, mert az exobolygó 4 fényévre van tőlünk, tájékoztattak Szabó Olivér Norton és Boldog Ádám csillagászok.

Minden évben készült Cabernet Franc bor, ami Nászút helyett elnevezéssel került forgalomba. A 2019-es volt az első, és máig egyetlen évjárat, amit úgy ítélt meg, hogy méltó lesz az általa elképzelt minőségre és névre. – Már szüretkor látszott, olyan, mint egy talentumos gyerek, lesz belőle valami, mondta.