0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kertbarát programajánló

Aki az őszi lombszínek miatt szeretné felkeresni valamelyik arborétumot vagy botanikus kertet, az egyelőre még várjon; de bőven van egyéb érdekesség is. A hétvégére ajánlunk hármat, az ország három pontjáról.

Szubjektív válogatásunk első pontja azért különleges, mert míg a legtöbb növénygyűjteménybe – érthető okokból – tilos kutyát bevinni, a Szarvasi Arborétumban kifejezetten kutyásoknak hirdetnek pikniket.

Persze csak pórázon vezetve és a természetvédelmi szabályokat betartva szabad az út a kutyák előtt, de az esemény egyik kifejezett célja, hogy a gazdák jobban eligazodjanak a természeti környezetben zajló kutyasétáltatás és a más állatokkal való találkozás írott és íratlan szabályaiban.

A program szeptember 30-án 11 órakor kezdődik, az arborétumi belépőjegyen kívül plusz díja nincs.

A badacsonyörsi Folly Arborétumban mindig van valami különleges program, bár már maga a helyszín is különleges. Rendszeres programjaik a szabadulószoba –interaktív játék természetkedvelő kicsiknek és nagyoknak kb. 1 órában –; a holdfénytúra és fényfestés az esti arborétumban túravezetéssel, ugyancsak kb. 1 órában; valamint a szőlőbirtok- és pincelátogatás.

Szeptember 30-án a szabadulószoba 13.00-kor, a kerti séta 15.00-kor, a szőlőbirtoki program 17.00-kor, a holdfénytúra pedig 20.00-kor kezdődik. Az arborétumi belépőjegyen kívül a programokra külön jegyet kell vásárolni.

A generációk óta népszerű budatétényi Rózsakertben rózsabörzét tartanak vasárnap, a rózsatövek és virághagymák óriási választékban lehet válogatni és beszerezni, ami még jól jönne az őszi telepítéshez.

Egésznapos lesz a program, október 1-jén 9–16 óráig tart, belépődíj nincs.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu