0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

Fajták és tenyésztők büszkeségei

„A KÁN Egyetemi Napok fénypontja mindig a díjkiosztó ünnepség. Csodálatos állatokat láttunk a bírálat során.”

„A KÁN Egyetemi Napok fénypontja mindig a díjkiosztó ünnepség. Csodálatos állatokat láttunk a bírálat során” – mondta Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora a díjkiosztón, amely során valóban a fajták és a tenyésztők büszkeségei vonultak fel a közönség előtt.

Mihalecz András, a Brit Húsmarhafajtákat Tenyésztő Egyesület vezetője és Gyuricza Csaba (Fotó: Orosz András)

A MATE átalakulásával a KÁN szervezésében is sikerült szintet lépni – tette hozzá a rektor, aki szerint az integráció az erőforrások egyesítését eredményezte a szakma összefogásában, az oktatásban, a kutatásban és innovációban, amiből reményei szerint az hazai állattenyésztés is profitálni fog. Kiemelte az egyetem szoros együttműködését a Magyar Állattenyésztők Szövetségével, amelyre szerinte nagy szükség is van, hiszen az ágazat folyamatosan olyan kihívásokkal szembesül, amiknek csak összefogással lehet megfelelni.

Karcsi, a nagydíjas mén tulajdonosával Stocker Ferenccel, aki mellett Kassanin Milán, a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület elnöke és Zászlós Tibor, a MÁSZ elnöke áll (Fotó: Orosz András)

A tenyésztői díjakat és különdíjakat Gyuricza Csaba és Zászlós Tibor, a MÁSZ elnöke mellett a különféle tenyésztő szervezetek vezetői adták át.

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tenyésztőszervezeti nagydíját a Brit Húsmarha fajtákat Tenyésztő Egyesület érdemelte ki a rendkívül színvonalas tenyészállat-bemutatók és szakmai programok szervezéséért. A szervezet a kaposvári húsmarhakiállítások valódi motorja – mondta Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatója. Évről évre szépen fejlődik a pavilonja, egyre több állatot tud bemutatni és programokkal is készül a rendezvényekre.

A szürkemarhákat mindig utoljára vezetik fel a KÁN élőképeire, és mindig egyedi vonzerővel bírnak (Fotó: Orosz András)

A MÁSZ Tenyésztési Nagydíját Pekár László, perekedi hidegvérűló-tenyésztő kapta a 6719 Pereked-104 Karcsi nevű, sötétszürke magyar hidegvérű ménje és négyes kancafogata bemutatásáért. A csodaszép Karcsi megosztott első helyet szerzett a hidegvérű mének kategóriájában és a kiállítás lótenyésztési nagydíját is kiérdemelte.

– Kettős hasznú magyartarka fajtában egy bírálati csoportban, vemhes üsző kategóriában került sor showbírálatra. A győztes Sajó lett a MATE Tangazdaságából (Fotó: Orosz András)

A díjátadót a díjazott fogatok látványos felvonulása zárta és közönségbemutató követte a KÁN Egyetemi Napokon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: