0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 28.

KÁN 18 év alatt

A Szakiskolai Nap Bábolna után Kaposváron is sikert aratott többen el is határozták, agráregyetemisták lesznek.

Soha nem lehet elég korán elkezdeni a nagybetűs életre készülni. E mottó jegyében óvodástól középiskolásig minden korosztály meglátogatta a KÁN Egyetemi napokat.

A Szakiskolai Nap  Bábolna után Kaposváron is sikert aratott

15 szakiskola egészen pontosan 919 diákja és kíséretükben 41 szakoktató látogatta végig a KÁN egyetemi napok legérdekesebb standjait, tenyésztő szervezetekkel, az állattenyésztésben használható gépekkel, élelmiszeriperi szereplőkkel ismerkedtek, no meg a MATE teljes kínálatával.

– A szakképzést és a felsőoktatást összekapcsoltuk azzal, hogy már szakiskola is van a fenntartásunk alatt

– köszöntötte az „ificsapatot” Gyuricza Csaba, a MATE rektora. Ezt azért tartom nagyon fontosnak, mert le tudjuk fedni a teljes oktatási termékpályát, ha úgy tetszik. 14 éves kortól a doktori fokozat megszerzéséig egy rendszerben tudják folytatni a tanulmányaikat a gyerekek, a hallgatók.

Az így egymásra épülő képzés ahhoz kell, hogy a legkorszerűbb tudással rendelkező szakembereket bocsássunk ki egyik oldalról, másik oldalról pedig azt az infrastruktúrát, ami az egyetemi képzéshez rendelkezésre áll, a szakiskolai szakképzésben is tudjuk hasznosítani. Hiszen nemcsak magas szinten képzett mérnökökre van szüksége az ágazatnak, hanem magas szinten képzett, középfokú végzettséggel rendelkező szakemberekre is.

Gyuricza Csaba, a MATE rektora

Ezt a kettőt szeretnénk összehozni, ennek a harmonizációját indítottuk el. Ez egy modell, amit Kaposvárról indítunk, és utána, ha beválik, márpedig azt gondoljuk, beválik, országosan is szeretnénk kiterjeszteni, mert ez az ágazatnak az érdeke.

Én azért fogalmazok úgy, hogy a szakiskola tulajdonképpen a mi ificsapatunk, és minél többeket szeretnénk a felnőtt válogatottba, az egyetemisták közé is behozni – hangsúlyozta a rektor.

A szakiskolai nap szervezői büszkék arra, hogy bár a 31 állomásból a csoportoknak öt-öt helyszínen kellett feladatokat teljesíteni, ám a diáksereg – talán a szuper ajándékok reményében – a kötelezők után szinte minden helyszínt végig járt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: