0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Újdonság a vasúti gabonaszállításban

A hagyományos gabonaszállító vasúti kocsi alternatívájaként az Innofreight számos megoldást fejlesztett ki, hogy megfeleljen a változó gabonaszállítási igényeknek Európa-szerte.

Az Innofreight Solutions GmbH egy stájer teherszállítási és logisztikai vállalat. Az alaptevékenység a tehervagonok felépítményeinek, maguknak a tehervagonoknak és a megfelelő ürítőrendszereknek a fejlesztése és bérbeadása. Jelenleg több mint 35 különböző karosszéria létezik, amelyek három különböző hosszúságban és nyomtávban kombinálhatók tehervagonokkal. Ennek alapja a hagyományos tehervagonokhoz képest a teherhordók elválaszthatók a szállítójárműtől. A felépítmények igény szerint fel- és levehetők.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, kereskedelmi biztos meglátogatta a szlovákiai Dobrà közlekedési terminált. Látogatása során megtekintette a GrainTainer-eket, és megismerte a vasúti gabonaszállítás új lehetőségeit. Moduláris rendszer előnye, hogy a megrakott konténer széles és normál nyomtávon is használható. Ez csökkenti a be- és kirakodási időt, és felgyorsíthatja a szállítási folyamatokat.

Az Innofreight első generációs GrainTainer konténerek 23 tonna gabona szállítását tették lehetővé, 33 m³ térfogatban. A továbbfejlesztés eredményeként a második generáció 41 m³-es térfogatot kínál, és teljes mértékben kihasználja az InnoWaggon hasznos teherbírását. Mindkét GrainTainer vízálló, és az élelmiszerek szállítására szolgáló speciális festékkel van festve.

A gyors és egyszerűen megvalósítható megoldás a WoodTainers XXL-t nagy zsákokkal történő felszerelése. Ez a vízálló megoldás 45 m³ térfogatot kínál gabona vagy pellet szállítására.

Forrás: Innofreight

Magazin ajánló: