0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Hol terem a tej?

A tehénfejésnek megvan az egyedi technikája, ha csak húzogatjuk a tőgyet, abból nem fog egy csepp tej sem jönni, mert speciális mozdulat kell hozzá.
A játékfejést animátorok segítik, de QR kóddal is le lehet olvasni a rajzos, közérthető magyarázatot (Fotó: Czifrik K.)

Nagy sikere van az idei OMÉK-on az Agrármarketing Centrum valósághű, fejhető műanyag tehenének, amin mindezt ki lehetett próbálni.

Igaz, a tőgyéből nem tej, hanem víz jön, ha valaki ügyesen kezeli, de így legalább mindenki higiénikus és biztonságos környezetben próbálhatja ki, hogyan is működik a fejés a valóságban.
Meglovagolni nem lehet, mert állítólag fáj a háta… (Fotó: Czifrik K.)

A szervezők főként a gyerekeknek szeretnének kedveskedni és inspirációt nyújtani a vidéki élethez, valamint a mezőgazdasághoz, de a játékot nemcsak ők, hanem nagyon sok felnőtt is kipróbálja. Akad, aki nosztalgiából, mert gyerekkorában minden hajnalban fejnie kellett, akad, aki tréfásnak és kiváló fényképes poszttémának találja, de olyan is volt a vállalkozók között, aki jelenleg is rendszeresen fej, és arra volt kíváncsi, mennyire hasonlít a műanyag tehén a valódihoz. Az ő véleménye szerint utóbbiból sokkal könnyebb tejet fakasztani.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: