0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Egyedi fém nyílászárók Vésztőről

Átadták az Electraplan Termelő Kft. különféle fémprofilok gyártására rugalmasan átállítható új, univerzális profilgyártó gépsorát. Az új gépsor alkalmas különféle egyedi méretezésű nyílászárók gyártására is.
Az új gyártósor átadása
fotó: Electraplan Kft.

A beruházáshoz az érdi székhelyű cég egy GINOP PLUSZ pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával végezte el kapacitásbővítő beruházását a cég vésztői telehelyén. A beruházási projekt értéke összesen 448 986 000 Ft, amiből a támogatás összege 314 290 200 Ft volt.

A beruházás keretében üzembe helyeztek egy alakos profilok gyártására rugalmasan átállítható univerzális profilgyártó gépsort, amely a jövőben egyedi igényekre szabott, speciális profilok gyártását teszi lehetővé.

Vagyis a Vésztőn üzembe helyezett gyártósoron egy olyan alapgépet szereltek be, amelyben könnyen cserélhető kazettás szerszámok segítségével a profilok alakja és a szélessége is könnyen változtatható.

Ennek eredményeként a cég egyedi, a szabványoktól eltérő méretű nyílászárók gyártására is képes. Megrendelőik között már most üzemcsarnokok, mezőgazdasági épületek, napelemes gépkocsiszínek kivitelezői ugyanúgy megtalálhatók, mint régebbi, akár műemléki védettségű irodaépületek felújítói.

A gyártósor használatával készülő padlócsatorna
fotó: Electraplan Kft.

A régi épületek nyílászárói méretükben gyakran eltérnek a szabványoktól, így a modernizálás során egyedi nyílászárókra van szükség, melyek egyedi profilokat kívánnak meg. A cég e beruházással nyitni szeretne az ilyen hazai és külföldi integrált épülethomlokzat-gyártók felé.

A padló alatti fém szerelési rendszerek egyedi gyártásával szintén hozzájárulhat az Electraplan Kft. az épületek korszerűsítéséhez, valamint az egyedi, speciális formákat igényelő épületek kivitelezésénél szintén hasznos partner lehet a Békés vármegyei cég.

A cég komoly mérnöki háttérrel rendelkezik, mely felgyorsítja az igények kiszolgálását a gyártási rajzoktól a profilok előállításáig.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu