0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Turistaadó a természeti kincsek védelméért

A turisták egyik legnépszerűbb úti célja, Izland, egyedülálló természeti kincseit szeretné megvédeni a tömegturizmustól.

Izland a világ egyik legnépszerűbb úti céljai között szerepel. Évről évre egyre több turista érkezik, hogy megcsodálják egyedülálló természeti csodáit. A megnövekedett turistaáradat azonban olyan negatív hatást gyakorol az élővilágára és az ökoszisztémára, hogy turisztikai korlátozásokat, és idegenforgalmi adót vezetnek be, adta hírül az impressmagazin.hu.

Az új turistaadó a klímapolitika része

Katrín Jakobsdóttir izlandi miniszterelnök közölte, hogy az új idegenforgalmi adót az ország a klímacéljai elérése érdekében veti ki, valamint azt reméli, hogy ezzel sikerül megvédeni érintetlen természeti csodáit a tömegturizmustól.

„A hozzánk érkező vendégeink többsége az érintetlen természetet látogatja, és ez egyre nagyobb nyomást gyakorol az ökoszisztémára” – mondta.

A gejzírek és vízesések csodálatos világa

Izlandot lenyűgöző, vadregényes természeti tájai a természet szerelmeseinek egyik legkedveltebb célpontjává tették. A turisták a világ minden tájáról érkeznek ide, hogy megnézzék az ország vulkánjait, gejzírjeit, hegyeit, vízeséseit és fekete homokos strandjait.

2010 és 2018 között a szigetet felkereső turisták száma óriási mértékben, 400 százalékkal nőtt.

A Magyarországnál alig nagyobb szigetre ma már évente 2,3 millió látogató érkezik.

Forrás: impressmagazin.hu

Magazin ajánló: