0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. november 28.

A Case IH Farmall 75C Electric akár 80%-ot is képes tölteni egy óra alatt

Az Agritechnica 2023 kiállításon mutatja be első teljesen elektromos meghajtású, autonóm funkciókkal rendelkező traktorát a Case IH.

A mezőgazdaság jövője és fenntarthatósága iránti elkötelezettségét az új Farmall 75C Electric-kel demonstráló amerikai gyártó szerint az erőgép azonnali forgatónyomatéka és intuitív kezelőszervei lehetővé teszik, hogy a hagyományos traktorokhoz képest nagyobb teljesítményt nyújtsanak a traktorosok. A Farmall Electric teljesítménye a dízel hajtású erőgépekéhez hasonló, és egyenáramú töltéssel állítólag egy óra alatt 10 százalékról 80 százalékosra lehet tölteni az akkumulátorát.

A traktor mezőgazdasági hasznosításon kívül  közterületi, ipari, kertészeti, reptéri és akár még könnyű erdészeti munkára is alkalmas. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően a traktor lényegesen lassabban amortizálódik és a karbantartási költsége is kisebb, mint a dízel hajtású traktoroké, a Case IH szerint az üzemeltetés eddigi költségeinek az 50 százalékát takaríthatják meg vele gazdálkodók.

Az offboard digitális funkciók, automatizálási lehetőségek és további újítások – köztük az „átlátszó” homlokrakodó kanál – minden eddiginél hatékonyabban kihasználhatóvá teszik a járművet. A gép elején, alul és felül elhelyezett kamerák valós idejű képet közvetítnek a vezetőfülkében a monitorra, vagyis egyik eszköz sem akadályozza a kilátást, elöl nincs holttere a gépkezelőnek.

Forrás: top agrar

Magazin ajánló: