0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 25.

Növényvédelem XXL-ben: Új Amazone Pantera 7004 önjáró permetező

Még nagyobb lesz az Amazone Pantera önjáró permetezőgépe. A Pantera 7004 modellel az Amazone az Agritechnica 2023 kiállításon mutatkozik be a növényvédelem önjáró jármű kategóriában. Nem csak a 7000 literes tartálykapacitás az újdonság a gépen.

Az Amazone bemutatja az új Pantera 7004 önjáró permetezőgépet. A növényvédő XXL mezőgazdasági gép a korábbi modelleknél is nagyobb tartállyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy most akár 7000 liter is szállítható, a névleges térfogat 6600 liter. A további változások közé tartozik az új fejlesztésű futómű és a még kényelmesebb utastér.

7000 liter növényvédőszer a fedélzeten

Az Amazone Pantera 7004 permetlétartályának maximális térfogata 7000 liter, névleges térfogata pedig 6600 liter. Ez azt jelenti, hogy az önjáró permetezőt hatalmas területteljesítményre tervezték. A tartály üvegszál erősítésű műanyagból készült, különösen sima belső és külső falai vannak, és nincsenek terelőlemezei. Ennek célja a tisztítás optimalizálása. A négy nagynyomású fúvóka és a keverő elrendezése a korábbi Pantera modelleken alapul. Az új Amazone Pantera 7004 hátuljába egy 500 literes öblítővíztartály áll rendelkezésre a tisztításhoz.

Nagyobb kényelem a speciális alváznak köszönhetően

Az új Amazone Pantera 7004 egyedi alvázkialakítással rendelkezik. Ez egy függőkaros alváz hidropneumatikus felfüggesztéssel. A felfüggesztés adaptív vezérlésű, ami azt jelenti, hogy az alváz tulajdonságai a vezetési helyzettől függően változnak. A hagyományos független felfüggesztéshez képest ezzel növelték a vezetési kényelmet és a stabilitást. A rendszer megakadályozza a „billegést” is, ha a tartály nincs teljesen feltöltve. Az új Pantera 7004 önjáró permetezőgépen alapfelszereltség a hidraulikus nyomtávállítás 2,00 m és 2,75 m közötti szabványos nyomtávval.

Az új Amazone Pantera 7004 hasmagassága hozzávetőlegesen 1,30 m, amely lehetővé teszi a gondos vezetést a magas növényállományok között. A talaj még nagyobb védelme érdekében a Pantera 7004 külön tudja állítani a nyomtávot. Például az első kerekeket minimális nyomtávon, a hátsó kerekeket pedig maximális nyomtávon hajtják, hogy elkerüljék a kétszeri taposást a talajon. Különösen kedvezőtlen talajviszonyok esetén a talaj kevésbé tömörödik, a fiatal növények alig károsodnak.

Egy másik fejlesztés az integrált lejtőkompenzáció. A szenzorok érzékelik a jármű dőlését, és automatikusan vízszintesen tartják a gépet.

Amazone Pantera 7004 ismerős kabinnal

A nagyméretű Amazone Pantera 7004 növényvédő permetező nem csak az új alváznak köszönhetően nyújt nagyobb kényelmet. Néhány új funkciót is felfedezhet a vezető az utastérben. A Trion és a Lexion kabinja ismerősnek tűnhet a kombájnosok számára, mivel az Amazone a Harsewinkel-i (Claas) mezőgazdasági gépgyártótól szerzi be a Pantera 7004 vezetőfülkéjét. A Cat. 4 szabvány szerinti kabinszűrő a lehető legmagasabb munkahelyi biztonságot biztosítja. A kartámaszt az Amazone teljesen újratervezte, speciálisan az önjáró permetező funkcióihoz szabott, és minden fontos funkciót könnyen elérhető helyen biztosít.

A 7 hüvelykes AmaDrive terminál a jármű működtetésére szolgál. A növényvédelmi technológia ISOBUS terminálon keresztül történik. Minden fontos permetezőfunkció szabadon hozzárendelhető az ISOBUS-kompatibilis hajtókar gombjaihoz is. A fülke tetején alapfelszereltségként 12 LED-es munkalámpa számára van hely. A gép hátulján található LED-es munkavilágítással és a szórókeretben külön rendelhető fúvókavilágítással együtt éjszakai növényvédelmi alkalmazás is lehetséges.

Hatalmas munkaszélesség, akár 48 méter

Az új Amazone Pantera 7004 önjáró permetező nem csak a tartály méretében nőt nagyra. A szórókeret munkaszélessége is eléri a 48 métert. Ez a Super L3, az egyedi kialakítása révén minimálisra csökkenti a gémek súlyát. Az Amazone ContourControl aktív szórókeret-vezérlés célja, hogy akár 30 km/h-s munkasebességet is lehetővé tegyen anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnie az alkalmazás minőségében. Az Amazone Pantera 7004-be beépített motor 306 LE (225 kW) teljesítménnyel rendelkezik. A beépített dugattyús membránszivattyú állandó 610 l/perc teljesítményt ad le.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/AMAZONE

Magazin ajánló: