0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. november 28.

Frissítette a Michelin az EVOBIB mezőgazdasági abroncsait

Optimalizált élettartam, csökkentett talajtömörítés, csökkentett üzemanyag-fogyasztás, jobb és fenntartható tapadás a Michelin az új EVOBIB abroncsaival.
Photo : Jérôme Cambier/MICHELIN

2017-ben a párizsi SIMA kiállításon innovációs aranyérmet kapott 2 az 1-ben gumiabroncsáért, a Michelin. Most piacra dobta ennek az EVOBIB abroncsnak az új változatát. A MICHELIN EVOBIB az első mezőgazdasági abroncs a piacon, amelyet kifejezetten a központi gumiabroncs-felfújó rendszerrel (CTIS) való használatra terveztek, és amely adaptív kialakításának köszönhetően kiváló teljesítményt tesz lehetővé az úton és a szántóföldön.

Photo : Jérôme Cambier/MICHELIN

Közúti használat során a csökkentett keréknyom és a futófelület mintázatának központi bordája csökkenti a gördülési ellenállást. Emellett javul a hosszú élettartam, és csökken az üzemanyag-fogyasztás.

Photo : Jérôme Cambier/MICHELIN

A szántóföldi használat során a futófelület kialakításának köszönhetően a keréknyom maximalizálható, a nagyon alacsony nyomású szerkezet (MICHELIN ULTRAFLEX Technologies) pedig a talajtömörödést csökkenti és a traktor vonóképességét javítja.

A futófelületet úgy alakították ki, hogy optimalizálja a hosszú élettartamot, és kiváló tapadási képességet biztosítson az abroncs élettartamának végéig. Ebben az új verzióban a gumiabroncs burkolata mostantól PFO (Pressure Field Operation) szabvány, amely lehetővé teszi az abroncsgyártók számára, hogy terepi használatra növeljék abroncsaik terhelhetőségét.

Photo : Jérôme Cambier/MICHELIN
  • Akár 47 %-os is lehet a futófelület ingadozás az út és a szántóföld között. Ez közel a duplája a MICHELIN AXIOBIB 2-höz képest.
  • Akár 15 %-os tapadás-növekedésis elérhető egy versenytárs hibrid futófelület-mintázatú VF abroncsához képest.
  • Az üzemanyag-fogyasztás megközelíti a szabványos útprofil gumiabroncs használatával elért üzemanyag-fogyasztást. A fogyasztás 2 liter/órás csökkenését mérték egy versenytárs hibrid VF abroncsához képest, és 1 liter/óra csökkenés a CTIS-sel felszerelt MICHELIN AXIOBIB 2-höz képest.
Photo : Jérôme Cambier/MICHELIN

A MICHELIN EVOBIB két méretben: VF 710/70 R 42 és VF 600/70 R 30, idén nyár óta érhető el azon gazdálkodók és vállalkozók számára, akik nem kívánnak kompromisszumot kötni a teljesítményben az út és a szántóföldi használat között. A gyártó kínálata 2023 végén bővülni fog a 300 LE feletti traktorok új méreteivel. Ezzel a fontos új kiegészítéssel a Michelin teljes körű megoldást kínál a nagy teljesítményű traktorokhoz is.

Photo : Jérôme Cambier/MICHELIN

Az optimális gumiabroncs-választás elősegítése érdekében a Michelin a következő ajánlásokat tette közzé:

  • Ha a használat több mint 80 százaléka szántóföldön és/vagy nehéz munkakörülmények között történik, akkor a MICHELIN AXIOBIB 2-t részesítjük előnyben az által kínált vonóképesség miatt.
  • A 20-80 százalékos szántóföldi használat között a MICHELIN EVOBIB CTIS-szel lehetővé teszi az összes teljesítményjellemző optimalizálását közúton és szántóföldön hatékonyságot kereső felhasználók számára.
  • Ha a szántóföldi igénybevétel kevesebb, mint 20 százalék (többnyire közúti használat), és a traktornak nem kell extrém körülmények között dolgoznia, a MICHELIN ROADBIB lesz a legalkalmasabb választás a megnövekedett élettartama és az általa kínált üzemanyag-megtakarítás miatt.

Forrás: Michelin

Magazin ajánló: