0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Téli törődés, melyet meghálálnak kisállataink

A tél közeledtével egyre inkább szükségessé válik, hogy a kisállattartók felkészüljenek, hogyan fogják melegen és biztonságban tartani négylábúikat a hideg hónapok alatt.

A téli hónapok számtalan kellemetlenséget tartogathatnak kiskedvenceinknek. A havas, szeles idő kiszárítva mancsaikat viszketést okozhat, de ami még ennél is rosszabb hatással van rájuk, az a jegesedést gátló szerekkel felszórt járdán sétálás. Ez az irritáció mellett komoly veszélyt is jelenthet, hiszen a méreganyagok könnyen az állat szervezetébe juthatnak, ha séta után lenyalja azt magáról.

Hogy elkerüljük a bajt és megóvjuk kisállatainkat a hideg idővel járó kellemetlenségektől, a thedickinsonpress.com megosztott néhány hasznos tippet a téli állattartásra vonatkozóan.

Kerüljük a hosszú sétát

Ha az ember úgy érzi, túlságosan hideg van kint, akkor nagy valószínűséggel ezt a szobaállata sem fogja másképp értékelni. Ha tehetjük, ilyenkor tartsuk bent az egyébként kinti kutyákat is, biztosítsunk nekik benti menedéket a hideg elől.

Habár elengedhetetlen a sétáltatás, próbáljuk minél rövidebbre fogni az utcán töltött időt.

Védőöltözet

Manapság már számtalan, kutyák részére készült ruházat közül válogathatunk. Ha rövidszőrű egyedet tartunk, mindenképp fontoljuk meg ennek beszerzését, hogy ne fázzon séta közben.

Meleg menedék

Ha a négylábú mégis a házon kívül tölti ezt az időszakot, biztosítsunk számára fedett alvóhelyet száraz textillel, amely melegen tartja, valamint friss vizet.

Győződjünk meg róla, hogy a kuckó kellőképp védett az időjárási viszontagságokkal szemben!

Táplálék

Arról se feledkezzünk meg, hogy rendszeresen ellenőrizzük, nem fagyott-e meg a kihelyezett víz, tud-e inni az állat. Használjunk fém helyett műanyagból készült tálkákat, nehogy hozzáfagyjon a nyelve.

Játék

Még ha nem is töltünk sok időt kint, foglalkozzunk a kisállattal, hogy ugyanannyi inger érhesse. Bent játsszunk vele, hogy stimuláljuk idegrendszerét!

Kóbor állatok

A leparkolt autók alá sokszor bújnak be kóbor kutyák, macskák, sőt még kisebb erdei állatok is, így keresve menedéket a hideg elől.

Mielőtt elindítjuk a járművet, bizonyosodjunk meg róla, hogy nincsen alatta állat vagy szólaltassuk meg egy kicsit a gépjármű dudáját, ezzel elijesztve a potenciális betolakodót.

Kis odafigyeléssel könnyen elérhetjük, hogy kisállataink se szenvedjenek a hideg hatására és számukra is élvezetes legyen a téli időszak.

Forrás: thedickinsonpress.com

Magazin ajánló: