Koch Csaba gyermekként nagyon szerette a család állatait gondozni. Ebből adódóan állatorvos szeretett volna lenni, majd egy iskolai országos biológiaverseny kilencedik helyezésnek köszönhetően, és osztályfőnöke, egyben biológiatanára unszolására a biológiakutatói pályát választotta.
Hallgatóként már különféle borokat készített, miközben növelte a család szőlőbirtokait.
Jelenleg a Koch Borászatnak két borvidéken van pincéje, öt borvidéken pedig szőlője, és természetesen mindenhol a minőségi borokra törekszenek.
A fehér- és rozéborok acéltartályban, reduktívan készülnek, a testesebb fehérborokat később hordóban érlelik tovább. A vörösborok tölgyfahordóban érnek mind a Hajós–Bajai, mind a Villányi borvidéken lévő pincészetükben.
Elsősorban a családjára a legbüszkébb: különösen öt gyermekére és három unokájára,
Koch Pálma, mondhatjuk, pincékben töltötte gyerekkorát, és elmondása szerint most is ott érzi magát a legjobban. A biológia mindig is érdekelte, ezért továbbtanulásakor a gödöllői MATE szőlész-borász alapszakra jelentkezett. Tanulmányai során négy országban is dolgozott szüret idején, a mesterképzést pedig Franciaországban végezte el.
Pálma fehér-, rozé- és vörösbor mellett Koch gyümölcslevet is „felszolgált” Donátának a vakkóstolás során, a műsorvezető pedig a négy tételből hármat sikeresen eltalált.