0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. november 28.

Corteva: mezőgazdaság, tudományos alapokon

Több újdonsággal is jelentkezett a Corteva, amelyeket országjáró körútján mutatott be. Örülhetnek a kukorica- és napraforgó termesztők: tavasztól nem csak új hibridek, hanem innovatív növényvédelmi megoldások is elérhetők lesznek a gazdák számára.

Több újdonsággal is jelentkezett a Corteva, amelyeket országjáró körútján mutatott be. Örülhetnek a kukorica- és napraforgó termesztők, hiszen tavasztól nem csak új hibridek, hanem innovatív növényvédelmi megoldások is elérhetők lesznek a gazdák számára. Lakitelken jártunk.

Sergii Kharin, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta,

a cég évente 1,3 milliárd, azaz naponta 4 millió dollárt fordít fejlesztésre.

Az eredmények nem is maradnak el, csak a napraforgó területén 5, míg a kukoricánál 4 új hibriddel találkozhatnak 2024-ben a gazdák. Ugyanakkor olyan növényvédelmi készítményekkel jelennek meg, melyek alapjaiban és hosszútávon változtatják meg a gazdálkodást. Nagy hangsúlyt helyeznek a biológiai területre, melynek a BlueN az első képviselője.

A szakember elmondta, bár gazdasági tekintetben 2023 nem volt könnyű év, ugyanakkor 2024-re sem lazíthatunk, éppen ezért pozitív szemléletre biztatta a gazdatársadalmat.

Nem véletlen, hogy a Corteva széles kukorica portfólióval rendelkezik, hiszen sokféle igény jelentkezik a termelők részéről. A több, mint kéttucatnyi hibridből a FAO 400 alattiak mellett a közel 400-as éréscsoportban is akadnak újdonságok.

Érdemes megemlíteni a P9398-at, amely hamar virágzik, zöldszáron érik, a hasonló – FAO 370 – hibridekhez képest gyors vízleadású és jól tűri a stresszes körülményeket.

Az éréssor végén ott találjuk a FAO 490-es P0450, kimagasló terméspotenciálú hibridet, amely a viszontagságos időjárás ellenére is nagyon jó termésstabilitásról tett bizonyságot.

Ha pedig kukorica, akkor gyomirtás. Megjelent a Principal Forte, a már jól bevált Principal javított összetételben, melybe az iparág legjobb széfenerét tették bele. Ez pedig lehetővé teszi a biztonságos felhasználást későbbi időben is, ezáltal jobban lehet igazodni a gyom fenológiai állapotához.

A szezonnyitó konferencián előadás hangzott el a BlueN gyakorlati hasznáról csakúgy, mint az új napraforgó hibridekről, illetve a hozzájuk kapcsolódó növényvédelmi megoldásokról, a kalászosokban megjelent új készítményekről, és a repce inszekticidekről.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: