0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. november 28.

Dübörög a szedd magad citromszüret Lajosmizsén

A családi vállalkozás Magyarországon egyedüli módon termel fóliasátor alatt citromot, mely jellemzően november-decemberre érik be.
Illusztráció

Kisjuhász Éva és férje, Szőrös András huszonhat éve foglalkozik növénytermesztéssel Lajosmizse határában, jelenleg övék Magyarország egyetlen citromfarmja – írja a sokszinuvidek.24.hu.

A Kisjuhász és Szőrös Kertészet 1987-ben kezdett szamócával foglalkozni, később virágokkal próbálkoztak, majd a paradicsom vette át a főszerepet. 2010-ben visszaálltak a szamócára, miközben elkezdődött a mára virágzó citromültetvény telepítése.

A családi vállalkozás Magyarországon egyedüli módon termel fóliasátor alatt citromot, mely jellemzően november-decemberre érik be.

A citrom lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcs, mely biológia növényvédelem mellett terem.

A leszedett termést sem kezeljük, a héj így megehető, reszelhető. Hűtőszekrény alsó fiókjában tárolva egy hónapig biztosan, de tovább is eltartható, a héj szárad ki esetleg – írják Facebook oldalukon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a lajosmizsei citromfarm idén is meghirdette a szedd magad akciót, melyre november 11-től december 16-ig szombatonként 8-16 óra között kerül sor, de az érés és a mennyiség függvényében az akció tovább is tarthat.

Az érett darabok teljesen sárgák, fényesek. Szedhető a félig sárga termés is, utóérik majd. Egy kiló körülbelül 10-16 darab, nagyságtól függően. A szedéshez kérünk mindenkit, hozzon saját kosarat, ládát, mindenképpen metszőollót vagy háztartási ollót, mert csak így lehet szedni – közölték.

Leszedett citromot is van lehetőség vásárolni a kertészetben szombatonként 8-16 óra között, de vásárlás internetes rendeléssel, házhoz szállítással is lehetséges.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Magazin ajánló: