0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Osztrák agrárplatform a piac átláthatóság érdekében

Nemrég elindult el Ausztriában a preise.agrarforschung.at weboldal, ahol a növényi és állati termékek árán kívül egyes inputanyagok, például a dízelolaj, a trágya-műtrágya, a takarmány árát is közzéteszik, a várható alakulásuk előrejelzésével együtt.

Az árportált a nagyszabású Mezőgazdasági Termékek és Élelmiszerek Értékláncának és Ellátási Láncának az Erősítése ágazatfejlesztési program részeként hozta létre az osztrák mezőgazdaság- és hegyvidékügyi intézet, az Osztrák Gazdaságkutató Intézet (WIFO), az Osztrák Agrármarketing Centrum, az országos, a stájer és az alsó-ausztriai agrárkamara hozták létre.

preise.agrarforschung.at

A portál fejlesztését a WIFO közgazdásza és mezőgazdasági szakértője vezette,Franz Sinabell, aki  azt nyilatkozta: „A ROBVEK egyik célja, hogy áttekinthetővé tegye az osztrák mezőgazdaság számára releváns piacokat”, amit egy független weboldal szolgál a legjobban. Az osztrák gazdálkodók a közgazdászokkal egy időben férnek hozzá az összes állati, növényi és faipari termék, a gázolaj, a műtrágyafélék és az állati takarmányok árán kívül még az árak alapján készült indexekhez is.

Forrás: BauernZeitung

Magazin ajánló: