0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 15.

Egy tigris megölt egy kutyát és annak gazdáját is

Az oroszországi Habarovszk térségében egy tigris megölt egy embert, aki a kutyáját megölő ragadozó nyomát követte az erdőbe – jelentette az Amuri Tigris Központ nyomán a RIA Novosztyi hírügynökség.
Szibériai vagy amuri tigris
(Fotó: Wikimedia Commons)

„Hétfőn, Habarovszk térségében Obor falu közelében az erdő közelében egy tigris megtámadott egy lakost. Egy férfi holttestét találták meg a helyszínen, ahol állati támadás nyomai voltak”

– közölte a nyomozó hatóság a hírügynökséggel.

Az Amuri Tigris Központ tájékoztatása szerint a tigris összezúzta a férfi kutyáját. Az állat gazdája követte a vadállat nyomait, és miután jókora távolságon keresztül követte őket, egy ragadozóra bukkant az erdőben a zsákmány közelében. Feltehetően a vadállat ezt fenyegetésnek tekintette, és megtámadta a férfit.

Egyéb részletek még nem ismertek, a hatóságok vizsgálatot folytatnak egy személy elleni tigristámadás tényének megállapítása érdekében.

A vizsgálat lezárulta után döntenek a hatóságok a tigris vadonból való eltávolításáról.
Vadrezervátumban élő szibériai vagy amuri tigris
(Fotó: pixabay.com)

A szibériai tigris

Az amuri vagy szibériai tigris (Panthera tigris altaica) a ma élő legnagyobb macskaféle, amely veszélyeztetettként szerepel a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A ragadozó egyedszáma a múlt század harmincas éveiben ötven körülire csökkent, azóta védettségének köszönhetően becslések szerint mintegy hétszázötvenre emelkedett.

Testhossza (farokkal együtt) hímeknél elérheti a 3,3 métert, a nőstények hossza 2,75 méter körüli. A hímek tömege átlagosan 180 kiló körüli, a nőstényeké 120-130 kilogramm. A 20. században a szibériai tigrisek átlagos tömege nagyobb volt, mint a bengáli tigriseké, mára azonban ez az emberi tevékenység következtében megfordult. Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/oreanda-news

Magazin ajánló: