A portugál Frutas Classe frissgyümölcs-kereskedelmi cég munkatársa szerint az elmúlt tíz évben a citrusfélék termesztése nőtt az országukban, mára nagyjából 350 ezer tonnát szüretelnek. A piaci igényekhez igazodva többféle módon csomagolják az árut, a francia vevők gyakran levéllel kérik a narancsot, a német piacra pedig 1,5 kilogrammos zsákokba töltik.
A különbséget érezve a portugál narancsért hajlandók többet fizetni a vásárlók, mint a spanyolért. Ebből kiindulva már sok esetben tapasztalták, hogy portugál narancsként kerül forgalomba a spanyol, ami körülbelül 20-30 centtel olcsóbb lenne. Érdemes megjegyezni a fogyasztóknak, hogy Portugáliából csak a történelmi algarvei gazdálkodóiktól származó narancsot kínálják, ami földrajzi oltalom alatt áll. A hatóságok bejelentették, hogy a december 4-e után Dél-Portugáliában betakarított narancsok megfelelő színűek és elegendő cukrot tartalmaznak. A szüret júliusig tart.