0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Vulkánkitörés miatt emberek ezreit evakuálták Indonéziában

Az indonéz hatóságok a második legmagasabb fokozatú riasztást adták ki és négykilométeres sugarú körben lezárták a vulkán körüli térséget.
Illusztráció

A helyi hatóságok közleménye alapján több mint 2200 falusi lakost telepítettek ki az indonéziai Flores szigetén, és helyeztek biztonságba iskolákban, középületekben, katonai bázisokon a Lewotobi Laki-Laki vulkán kitörése miatt Kelet-Nusa Tenggara tartományban – írja a 24.hu.

A tűzhányó az utóbbi hetekben ugyan többször is kitört, de hétfőn már másfél kilométer magas füstoszlopot lehetett látni felette.

A hatóságok ezért a második legmagasabb fokozatú riasztást adták ki és négykilométeres sugarú körben lezárták a vulkán körüli térséget.

Az Antara helyi hírügynökség jelentése szerint a nagyjából 80 kilométerre található Maumere – a sziget legnagyobb városa – repülőterét lezárták.

Indonézia a kontinentális lemezek ütközése mentén kialakult, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol igen gyakoriak a földrengések és vulkánkitörések, területén 127 aktív vulkán található.

December elején kitört a Szumátra szigetén található Marapi vulkán, a természeti csapásban 23-an vesztették életüket.

Forrás: 24.hu

Magazin ajánló: