0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Megújult Magyarország legnépszerűbb öntöződobja – Jön az új Bauer Rainstar E széria

A Bauer új E széria csévélődobos öntözőberendezései számos olyan részletben újultak meg, amelyek megkönnyítik a kezelést és a karbantartást, miközben megőrzik a termék kiemelkedő hírnevét a teljesítmény és a tartósság tekintetében.

A Bauer az elmúlt években sok energiát fordított az olyan tervezési feladatokra, melyek a piacvezető Rainstar E-sorozat erősségeit megtartják, tovább viszik, valamint olyan új digitális technológiákkal vértezik fel, mint a Smart Rain távfelügyeleti vezérlőalkalmazás.

Egyszerűbb kezelés, műszaki fejlesztések, még jobb funkcionalitás

Ez jellemzi a Rainstar E100-E600 sorozatot. Az új modellekkel, továbbfejlesztett technológiát kínálunk ügyfeleinknek, új kiegészítőkkel.

Az E100-E600 sorozat újításai közé tartoznak például a megerősített munkahengerek a kitámasztó lábakban, melyek a gép még biztonságosabb rögzítéséhez járulnak hozzá még kötött, egyenetlen talajokon is.

Hasonlóképpen új alapokra helyeztük az energiaellátást: nagyobb napelemmel és erősebb akkumulátorral az új Rainstar modellek hosszabb üzemidővel rendelkeznek, és további külső elektromos fogyasztók ellátására is alkalmasak.

Új burkolat – még kényelmesebb karbantartás

Emellett a tervezők figyelme kiemelten a mechanikai alkatrészek azon aspektusaira irányult, melyek a szervizhez, karbantartáshoz és beállításhoz való hozzáférés javítását szolgálják. A legszembetűnőbb vizuális változás az orsóhajtású turbinát és a sebességváltót eltakaró oldalvédőben van – de az első látásra már kevésbé nyilvánvaló, hogy ahelyett, hogy 10 csavar tartja a helyén, az új modellek esetén reteszeket használunk, amelyek elengedéskor lehetővé teszik a burkolat kinyitását. Így gyorsabban és könnyebben férhet hozzá az olyan alkatrészekhez, mint a szíj. A Rainstarral dolgozók számára jól ismert elem, hiszen a Bauer rendkívül hatékony vízturbinájáról a hajtást a láncon lévő szíjtárcsára és a lánckerékre továbbítja, amely lassan forgatja a dobot, hogy behúzza a tömlőt, valamint a vízágyút vagy az öntözőkonzolt.

Izmosabb áramellátás

Az új burkolat felnyitásakor egy nagyobb akkumulátort láthatunk az Ecostar 6000 vezérlő tápellátásához, melyhez a 4,3 hüvelykes LED érintőképernyő kapcsolódik. Ezt membrángombokkal egészítették ki a leggyakrabban használt funkciókhoz.

A gépkezelők akár 12 különböző öntözési programot is tárolhatnak, amelyek meghatározzák a visszahúzási sebességet, az előöntözést, az utóöntözést és a sebességzónákat, majd bármikor lekérhetik az eltárolt öntözési programokat, így nem kell minden egyes öntözési munkamenethez egyedi paramétereket megadni.

Magát az akkumulátort most egy hatékonyabb napelem látja el energiával; még mindig a burkolattal egy síkban van felszerelve, de a fejlesztésnek köszönhetően ferdén megtámasztható, hogy hatékonyabban gyűjtse be a nap energiáját.

Fontos részletek

A mobiltelefonon SMS-en keresztüli távelérés lehetővé teszi az öntözésirányítók számára, hogy távolról ne csak a leállítás és indítás működjön, de képesek legyenek beállítani a visszahúzási sebességet, ellenőrizni a gép állapotát és hibaüzeneteket fogadni. Aktiválható a „futás kész” üzenet, így az öntöződob vízmérőjén található digitális bemenetnek köszönhetően az Ecostar 6000 vezérlő rögzíti a munkamenetet és a felhasznált vízmennyiséget is.

Az egyéb változtatások közé tartoznak még a könnyebben hozzáférhető csődob csapágyak, és a fékek utólagos beszerelésének lehetősége is.

A Bauer E-sorozat hat modellből áll az E 100-tól az E 600-ig, különböző méretekben és hosszúságban, a Bauer saját polietilén (PE) csöveivel, amelyek a Bauer ausztriai Voitsbergben található gyárában készülnek.

SmartRain

Minél nagyobb a távolság az egyes öntözött táblák, öntözőgépek és a gazdaság telephelye között, annál nehezebb a gépek felügyelete is. Ez üres kilométereket és elvesztegetett időt jelent, amelyeket sokkal hatékonyabban is fel lehetne felhasználni. Éppen ezért a Bauer szakemberei digitális megoldást terveztek. A több éves fejlesztési munka eredménye a SmartRain. Az okostelefonokhoz és táblagépekhez készült GPS-támogatott alkalmazással a Rainstar és pivot rendszerek, valamint a szivattyúk egyszerűen vezérelhetők. Nem számít, hogy a felhasználó éppen hol tartózkodik. A rendszeres élő frissítések folyamatosan tájékoztatják a felhasználót rendszerei aktuális állapotáról, és bármikor könnyedén beavatkozhat a futó folyamatokba, illetve elvégezheti a szükséges optimalizálásokat. Így már egy kicsit könnyebbé válik az öntözést felügyelő termelők ​​élete.

A SmartRain segítségével:

  • bármikor szemmel tarthatja öntözőgépeit
  • láthatja, hol működnek adott időben
  • nem tervezett megszakítások esetén hibaüzenetet kap
  • értesítést kap az öntözés végéről
  • öntözőberendezését a lehető leghatékonyabban tudja használni
  • nem kell állandóan a helyszínen lennie

Az új Rainstar öntöződobok már rendelhetők Early Bird kedvezménnyel!

Keresse bizalommal értékesítőinket!

Aszódi Gábor – Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megye
+ 36 30 716 7034

Csutár Miklós – Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Dél-Bács-Kiskun megye
+ 36 30 438 9075

Tóth László -Veszprém, Fejér, Észak Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya megye
+ 36 30 844 4360

Forrás: BAUER Hungária Kft.