0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Páncélozott, golyóálló traktorok a NATO-nak

A Steyr traktorok egyes típusait páncélozott, golyóálló fülkékkel is felszerelik.

A németországi Ingolstadtban, a Katonai Műszaki Központban nemrégiben megrendezett kiállításon a Steyr bemutatta a speciális ágazatok számára egyedi traktorok gyártásában való jártasságát, és két, katonai igényekhez igazított gépmodelljét is.

Fotó: Steyr press

A szóban forgó kiállítás részeként – amely a haditechnika területén dolgozó valamennyi szakember számára nyitott – platformot biztosított a NATO-országok katonai szakértői számára, hogy találkozzanak a potenciális beszállítókkal, valamint hogy növeljék ismertségüket ezen felek körében. A rendezvény témái között szerepeltek a harci technika, a védelmi képesség, a ballisztikus akadályok leküzdése, a vészvilágítási rendszerek, a szállítási mentő- és evakuációs berendezések, valamint a földmunkák és bányászati berendezések.

A Steyr a Terrus CVT sorozat két modelljét állította ki: a 313 lóerős 6300-as és a 340 lóerős zászlóshajó 6340-es típusokat, bemutatva azok multifunkcionális képességeit.

A 6300-as modell az osztrák Achleitner Fahrzeugbau cég páncélozott fülkéjével rendelkezik, amely a 6340-es modellhez is elérhető lesz a katonai, tűzoltó és más, nagy kockázatot jelentő ágazatok számára, ahol bizonyos feladatokhoz nagy teljesítményű traktorokra lehet szükség.

Fotó: Steyr press

Nem tank, de majdnem

A Steyr traktorokon használt Achleitner fülkék sok mindent kibírnak. Az Achleitner már szállított az osztrák fegyveres erőknek páncélozott fülkékkel felszerelt gépeket.

A NATO STANAG 4569 szabvány szerint tesztelve ezek a gépek megfelelnek a 3. védelmi szintnek, ami azt jelenti, hogy ellenállnak egy 7,62 × 51 mm-es lövedék, egy 155 mm kaliberű tüzérségi lövedék mozgási energiájának 60 méterről és 8 kg TNT-t tartalmazó páncéltörő aknáknak.

-A Steyr traktorok multifunkcionalitását és sokoldalúságát szerettük volna demonstrálni ennek a különleges ügyfélcsoportnak. A Steyr traktorok sokoldalúságukról híresek a legkülönbözőbb ágazatokban, többek között a mezőgazdaságban, a közműveknél és az erdészetben. A katonai műveletek szigorú és igényes körülményei azonban valószínűleg a legnagyobb kihívást jelentő alkalmazásokat jelentik. A közelmúltbeli katonai kiállítás lehetőséget nyújtott arra, hogy bemutassuk azokat a széleskörű képességeket, amelyeket társgyártóinkkal együttműködve tudunk biztosítani. Örömmel tapasztaltuk, hogy a katonai közösség részéről nagyon kedvező volt a visszajelzés – vélekedett Marco Otten, a Steyr Europe speciális műveletekért felelős igazgatója.

Forrás: farmer.pl