0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

2024 gépei, avagy ezt láttuk az Agromashexpón

Traktoroktól a komposztálás eszközeiig terjed mindazon gépek és berendezések sora, amiket megcsodálhat a mezőgazdaság műszaki újdonságai iránt érdeklődő látogató az AgromashExpón.

A külföldi gépek, berendezések mellett külön figyelmet érdemelnek a magyar mezőgépipar újdonságai is.

Bár a legtöbben a szántóföldi növénytermesztésben általánosan használt gépeket, a hatalmas traktorokat és kombájnokat csodálták meg, azért más mezőgazdasági ágazatok számára is akadt látnivaló, legyen szó a szőlő permetezéséről, öntözésről.

Az állattenyésztéshez kapcsolódva a takarmánytermesztéshez, gyepgazdálkodáshoz ajánlott kaszák ugyanúgy megtalálhatók a kínálatban, mint a szervestrágyaszóró pótkocsik vagy épp a trágyakezelés gépei.

A kiállítók büszkén tudatják azt is, ha gépük, berendezésük, technológiai innovációjuk a kiállításhoz kapcsolódó termékversenyen eredményesen szerepelt.

3 pályázat nyert Nagydíjat, 6 Különdíjat kapott és 19-en Prémium Gépesítés kategóriában Hazai Termékfejlesztési Nagydíjat a Farmgép Fejlesztő és Gépgyártó Kft. Kertitox – ISM Drone Field Base elnevezésű multifunkciós gépe nyerte el.

A dróntechnológiában használható eszköz keverőgép, irányítóközpont, digitális adattgyűjtő, meteorológiai állomás is egyben.

Ugyancsak gépesítés kategóriában, Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott az AXIÁL Kft. által bemutatott Claas XERION 12.650 Terra gumihevederes traktor.

A Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat digitalizáció kategóriában a Vaderstad Kft. nyerte el a Väderstad E-Services rendszer E-Control vezérléssel Opus és TopDown kultivátorokhoz elnevezésű rendszerével. Érdekes, hogy valaki monitort és tabletet szerel egy kultivátorra, nem?

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: