0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 20.

Piaci kihívások: az AXIÁL felvette a kesztyűt

Meg kell tanulnunk hálózatban gondolkodni, hiszen egy gép nem gép - hangsúlyozta Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A hazai mezőgépgyártók és forgalmazók kiemelt seregszemléjén, az AGROmashEXPÓn a hagyományoknak megfelelően az AXIÁL Kft. idén is megtartotta évértékelő sajtótájékoztatóját. A vállalat 2023-as eredményeit, valamint 2024-es várakozásait Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője ismertette.

 

„Miközben a világ lakosságának száma folyamatosan nő, Európán éppen ellentétes folyamatok zajlanak. Traktorra, kombájnra, kenyérre szükség lesz a jövőben is”- fogalmazta meg véleményét Harsányi Zsolt. A globális trendek értékelésével kezdődő eseményen a gépgyártás fellendülése mellett is nehéz időszaknak értékelték a 2023-as évet a vállalat képviselői.

Ukrajna a világ 6. legnagyobb búza exportőrévé vált, ami viszont gondot okoz, hogy már nem messzire szállítanak, hanem közvetlenül az öreg kontinenst vették célba.

A problémát a gazdák a saját bőrükön tapasztalják, nem véletlen, hogy Németországban, Hollandiában, Romániában tüntetésekkel fejezték ki nemtetszésüket.

Harsányi Zsolt

„A világ mezőgazdasági gépgyártásában különböző tendenciák figyelhetők meg. Ilyen a robotizáció, az új energiaforrások keresése, a digitális mezőgazdaság, az autonóm gépek munkába állítása, de a szaktudás, a képzés, a képzettség felértékelődése is”- hívta fel a figyelmet az AXIÁL tulajdonos-ügyvezetője, hogy meg kell tanulnunk hálózatban gondolkodni, hiszen egy gép, nem gép. A szakember elmondta, 2035-től a 3,5 tonna feletti személygépkocsik és teherjárművek belső égésű motorjainak használatát tilalommal fogják korlátozni. Mindezt érdekes annak tükrében vizsgálni, hogy az amerikai hadsereg károsanyag kibocsájtása közel annyi, mint a 130 gazdaságilag legfejletlenebb országé.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu