0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

A nyereséges aratás színe itthon is „a sárga”

Testközelből mutatkozott be az új CR11 New Holland kombájn az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2024 kiállításon.

Nemsokkal az agrárium legjobb fejlesztéseinek járó „Farm Machine 2024” díj hannoveri megszerzését követően a New Holland betakarítógépek új zászlóshajója testközelből mutatkozott itthon is a hazai mezőgazdaság legfontosabb seregszemléjének számító AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2024 kiállításon. A magyar hivatalos márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. rendhagyó helyszíni sajtótájékoztatóján a sajtó képviselői szakértőket kérdezve járhattak utána, miért beszél ma mindenki a mezőgazdaságban az új New Holland CR11-es kombájnok tudásáról. Az eseményen Illés Zoltán ügyvezető a 10 éves jubileumot ünneplő mezőgép-forgalmazó cég eredményeit is összegezte, illetve ismertették a kiállítás Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjával elismert New Holland T7.340 HD erőgépek újdonságait is.

Fotó: Csatlós Norbert

Újabb 10 sikeres évért dolgozik a New Holland magyar márkacsapata

10 év telt el, mióta az AGROTEC Magyarország Kft.-n keresztül átmenthetővé vált az a szakmai tudás és műszaki csapat, amit a magyar gazdálkodók akkor mintegy 1500 kombájn és 5000 traktor üzemeltetésénél a New Hollanddal azonosítottak. Közép-Európa legnagyobb agráripari vállalattömörülésének, az AGROFERT csoportnak a támogatásával a cég azóta újult erővel koncentrálhatott a legfontosabbra, hogy olyan műszaki hátteret biztosítanak partnereinknek, amellyel a termelőmunka a lehető leggördülékenyebbé válik. Illés Zoltán ügyvezető szerint ez nemcsak a cégnek, de az ágazatnak is nyereség.

„2013 őszén alakult meg az AGROTEC Magyarország Kft., szerencsésnek tudhatjuk magunkat, hiszen a 10. évforduló egyben egy nagyon sikeres évet is hozott számunkra. Megalakulásunk óta a tavalyi volt a második legeredményesebb évünk árbevétel és nyereség szempontjából is, miközben a New Holland a második legnagyobb darabszámban értékesített márka ma Magyarországon.”

Az AGROTEC ügyvezetője kiemelte, a gazdákat sújtó negatív hatások miatt bár hasonló sikerekre idén nem számíthatunk, fontos, hogy az üzleti stabilitásnak köszönhetően a New Holland és az AGROTEC Magyarország Kft. olyan partner, akikkel mindenki továbbra is a feladatra koncentrálhat. „A fejlesztések útja, menetrendje nem fog változni, a gyártói oldal folyamatosan dolgozik az újításokon” – húzta alá.

VIP gépbejárás az aratás új bajnokának számító New Holland CR11 kombájnnal

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow rendezvényen egy prototípust láthatnak a látogatók a New Holland új CR11-es ikerrotoros kombájnjából, így ennél a gépnél nincs lehetőség a fülkéből vagy a motorháztető alól szemügyre venni az újításokat. Kivéve, ha azt a helyszínen olyan szakértők iránymutatása mellett tesszük meg, mint Lőrincz István, az AGROTEC Magyarország Kft. betakarítógép-termékmenedzsere, aki a sajtó képviselőit vezette körbe a gép fejlesztésein.

„A New Holland már több mint 50 éve tökéletesíti az ikerrotoros technológiáját, azonban ez egy olyan gép, ami minden eddigi törekvést túlszárnyal.

Az új kombájn technológiájával a gyár legfontosabb célja az volt, hogy minimalizálja a betakarítás költségeit, valamint az állásidőt.

Mindez azért szükséges, mert a mai szélsőséges időjárási viszonyok mellett a betakarítási időablakok évről évre rövidülnek, valamint egyre nehezebb jól képzett gépkezelőket találni. A gyártók közül a New Holland ezért is ment el abba az irányba, hogy minél kevesebb idő alatt, minél jobb minőségben tudjon egy kombájnnal learatni.”

A gép teljesítménynövelése négy alappilléren nyugszik:

  1. A plusz kapacitást egy 775 LE-s C16-os erőforrás biztosítja egy 20 000 literesre növelt magtartály és 61 cm átmérőjű ikerrotorok társaságában.
  2. A szemveszteség tovább csökken a megduplázott tisztítómű-teljesítménynek köszönhetően. Ehhez gyakorlatilag két rostaszekrényt építettek egybe a kombájnban: 2 felső és 2 alsó rosta, valamint 2 tisztamag-kihordó csiga található a gépben, 0,1-0,2% közé csökkentve ezzel a veszteséget még csúcsterhelés idején is.
  3. A gépben negyedére csökkentették a mozgó alkatrészek számát, ezzel a meghibásodások esélyét is. Lánchajtás nincs a kombájnban, kizárólag hidraulikus kardán- és ékszíjhajtást alkalmaztak a gépen belül.
  4. A legújabb kombájnhoz az alapfelszereltség részévé tették a néhány éve bemutatott, forradalmi cséplésautomatizálási rendszert, az IntelliSense-t is.

„Fontos kiemelni, hogy ezek nem csak katalógus adatok. Az új kombájn estében mindezt 20 ezer óra szántóföldi, vagyis betakarítás közbeni tesztelés támasztja alá.”

Az AGROTEC Magyarország Kft. munkatársai minden érdeklődőt szívesen végigkalauzolnak a legnagyobb New Holland kombájn műszaki újdonságan az „E” pavilon E13-as standjánál.

New Holland T7.340 Heavy Duty: plusz erő és kibővült felszereltség a klímaváltozás dacára is eredményes növénytermesztéshez

A kombájnok mellett az erőgépek és a rakodógépek mezőnyében is először találkozhatnak újdonságokkal a 2024-es AGROmashEXPO-ra kilátogató termelők. Az AGROTEC Magyarország standon a 300 LE-s tartományban a heavy duty traktorkínálatot tovább bővítő 340-esből, valamint az erősebb hidraulikával és egyszerűbb kezelhetőséggel elérhető New Holland TH teleszkópos rakodókból is látható egy 42 Elite modell. Ezeket Molnár István, az AGROTEC Magyarország Kft. termékmenedzsere ismertette.

„Számunkra is kulcsfontosságú lépés, hogy a New Holland szeretné kiterjeszteni az európai gyártású traktorpalettáját a 300 LE feletti tartományban, ennek a következő lépcsőfoka a kiállításon is megtekinthető 340 LE-s Heavy Duty modell.

A népszerűségét mutatja, hogy jó pár gépet sikerült már a mostani bemutatkozása előtt is értékesíteni a piacon. Az erőgépet félaktív hidraulikus kabinrugózással látták el, első-hátsó gyári kamerarendszerrel szerelik, a kilátást, kezelői komfortot pedig csak tovább növeli az új Horizon™ Ultra Cab kabin, ami ezekhez a gépekhez jár. A kiállításon az újdonságok sorát erősíti a 7 méteres gémmel szerelt TH7.42 Elite teleszkópos rakodó. Ennél a helyszínre látogató gazdák szemügyre vehetik mennyit javít az oldalirányú kilátáson az új motorháztető-kialakítás, ahogy a megújult kartámasz és nagy felbontású érintőkijelző előnyeiről is meggyőződhetnek.” A New Holland legfontosabb, 2024-re időzített újdonságairól korábban részletes tájékoztató anyagokat küldtünk a szerkesztőségek számára gyári gépfotókkal.

Forrás: AGROTEC Magyarország Kft.

Magazin ajánló: