0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

Kiskutyaölelést Valentin-napra

Egy USA-beli állatmenhely különleges ötlettel állt elő: lehetőséget biztosítanak, hogy látogatóik a szerelmesek napját apró husky kölykök társaságában töltsék.

Emberek és kisállatok sem maradnak egyedül Valentin-napon, a massachusettsi állatmenhely sztárjai, a nemrégiben érkezett husky kölykök ugyanis mindenki szívét meg fogják dobogtatni február 14-én. A menhely kapui 10 órakor nyílnak meg, hogy aztán egészen este 6 óráig lehessen élvezni a kiskutyák társaságát a 20 dolláros jegy fejében – írja a boston.com.

Gazdátlan csöppségek

Az ifjú huskyk január 26-án érkeztek a menhelyre, amikor is annak dolgozói átvették őket a Bostoni Állatvédelmi Hatóságtól. Azt nem tudni, a kölykök miért kerültek utcára. Jelenleg rengeteg időt és energiát igényel gondozásuk, lévén, hogy még nagyon fiatalok, el sem érték az örökbeadáshoz szükséges kort.

„A kiskutyákért a többség oda van, biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan lesz jelentkező értük. A menhely dolgozói is imádják őket, annak ellenére, hogy szinte minden erejüket felemészti az apróságok gondozása” – mondta Lisey Goodley, az állatmenhely kommunikációs vezetője.

A kölykök Valentin-napon már 10 hetesek lesznek, azaz nem sokkal később már örökbe is lehet majd fogadni őket.

Az esemény célja többek között az is, hogy megbarátkoztassák az ebeket az emberek közelségével, szoktassák őket a társas élethez.

Más is hazamenne

Nem sűrűn fordul elő, hogy ilyen fiatal lakói vannak a menhelynek. Így aztán a szervezők arra számítanak, egyértelműen a husky kölykök lesznek a figyelem középpontjában. Ám hangsúlyozzák, természetesen a többi állattal is lehetőség lesz időt tölteni. Azt remélik, a nagyfokú érdeklődésnek köszönhetően a már régebb óta ottlevő kisállatok közül is gazdára fog találni néhány.

csivava
Illusztráció

„Vannak nálunk nagyon édes kutyák, cicák, olyanok is, akik otthona már nagyon hosszú ideje a menhely. Reméljük, a résztvevők nyitottak lesznek, érdeklődni fognak irántuk is, és minél több látogatónk egy-egy új családtaggal fog hazatérni” – mondta Lisey Goodley.

„Mindenkinek szüksége van egy kis szeretetre Valentin-napon. Ez pedig a tökéletes alkalom, melyből az emberek és a kisállatok is profitálnak majd. Biztos vagyok benne, hogy a mindenki oda lesz a kutyusokért, és rendkívül jól fogják érezni magukat látogatóink és lakóink egyaránt.

Ez is érdekelheti:

Miért csóválják a kutyák a farkukat?

Előítéletek csapdájában: rossz hírű szőrmókok

Forrás: boston.com

Magazin ajánló: