0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

A legjobb széna egy középiskola tangazdaságában terem

A 125 éves Kőszegi Evangélikus Középiskola (TEKI) tangazdaságának kaszálójáról származó széna nyerte meg az országos réti-széna versenyt.

Szeptemberi lapszámában hirdette meg a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és az Állatorvostudományi Egyetem a Keressük az ország legjobb minőségű szénáját! felhívást – adta hírül a vaol.hu.

A beérkezett minták közül a nyertes széna takarmányminősége a jó kategóriába esett, és egy kifejezetten fajgazdag, természetes gyepről, a Kőszegi Evangélikus Középiskola kaszálójáról származott.

A kiváló eredményért az iskola a közösségi oldalán Nagy Szabolcs tangazdaság-vezetőnek mondott köszönetet – ő küldte be a győztes mintát. Mint kiderült, már tavaly is szereztek elismerést: különdíjat nyertek a réti széna kategóriában. Az ez évi siker, valamint az, hogy Kőszeg vonzáskörzetében sok a rét, az ősgyep, a Natura 2000-es terület, mind hozzájárultak, hogy márciusban szakmai napot rendezzenek a témában.

Széna, ló, illusztráció
Illusztráció
Az evangélikus középiskola dísztermébe neves vendégelőadók érkeznek március 1-jén, mások mellett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Gyepgazdálkodási Tanszékéről, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságtól, az Állatorvostudományi Egyetem Takarmányozástani Tanszékéről.

Rajtuk kívül agrárgazdasági szaktanácsadó és kereskedelmet támogató mérnök ad tanácsot a pályázati lehetőségekről, illetve a gépek szakszerű használatáról. A hagyományteremtőnek szánt program az idén 125 éves TEKI jubileumi rendezvénysorozatába illeszkedik. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A mezőgazdásznak készülő fiatalokat és az aktív gazdálkodókat egyaránt várják a tanácskozásra.

Forrás: vao.hu/allattenyesztok.hu