0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 13.

Európai vezetésű együttműködés az ASP-vakcina kifejlesztésében

Európában a közelmúltban tartotta első ülését egy innovatív vakcinamegközelítésen dolgozó nemzetközi konzorcium.
Forrás: pixabay.com

Az európai partnerek által vezetett új nemzetközi együttműködés célja egy biztonságos és hatékony vakcina kifejlesztése sertések számára az afrikai sertéspestis (ASP) ellen. A kutatás és fejlesztés többféle megközelítése ellenére továbbra sem áll rendelkezésre széles körben elérhető, bizonyítottan biztonságos és hatékony sertéspestis elleni vakcina.

Európában a közelmúltban tartották meg egy innovatív vakcinamegközelítésen dolgozó nemzetközi konzorcium első ülését – számol be az Animals Health nyomán a feedstrategy.com.

A VAX4ASF néven ismert projektet a Hipra biotechnológiai cég vezeti, és az Európai Unió (EU) a Horizont Európa program keretében támogatja. A találkozón 17 partner vett részt az EU tagállamaiból, valamint a Nemzetközi Állattenyésztési Kutatóintézet (Kenya), a Pirbright Intézet (Egyesült Királyság) és a Kansasi Állami Egyetem (Egyesült Államok). Magyarországot a kutatásban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete képviseli.

Az első jelentős előrelépés az ASP vakcina kifejlesztése terén 2023 közepén történt, amikor Vietnám engedélyezte a világ első ASP vakcinájának használatát.
forrás: pixabay.com
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/feedstrategy.com

Magazin ajánló: