0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 13.

Vércukorszint-csökkentésben jeleskedő gyógynövények

Napjainkban egyre nagyobb probléma az inzulinrezisztencia és annak következménye, a cukorbetegség. Akinek még nincs szüksége gyógyszerre, de némi korrigálásra igen, annak csodás hír, hogy a következő gyógynövények igazán hatékonyak ebben.

Igazából azoknak is segíthetnek ezek a gyógynövények, akik már kénytelenek gyógyszert szedni, azonban szeretnének meggyógyulni, vagy legalább csökkenteni a gyógyszeradagjukat.

Viszont nekik mindenképpen egyeztetniük kell a kezelőorvosukkal a gyógynövényterápiát illetően!

Fahéj

Számos előnye közül talán az egyik legfontosabb, hogy csökkenti a vércukorszintet és segít kordában tartani a cukorbetegséget. A fahéj leutánozza az inzulint és segít a cukroknak bejutni a sejtekbe. Elfogyasztása után tartósan fokozza az inzulinérzékenységet, ami további 12 órán keresztül kitart. A fahéj rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséggel járó szövődmények kialakulásának rizikóját.

Napi szinten csak a ceyloni fahéj használata javasolható,

a kínai fahéj magas kumarintartalma miatt rendszeresen fogyasztva egészségkárosító hatású.

Fehérbabhéj

Serkenti a hasnyálmirigy méregtelenítését, amely a mérgektől és a hulladékoktól megszabadulva hatékonyabban fog működni és fokozni tudja az inzulin kiválasztását. Rövidebb szüneteket tartva egész évben szedhető.

Teakészítés: fél evőkanálnyi drogot főzzünk 250 ml vízben kis lángon, lefedve, 15 percig. Alapos szűrés után naponta 3- 5 alkalommal 2 dl fogyasztható. Lehet egyszerre nagyobb adagot is készíteni, de arra figyelni kell, hogy meleg időben gyorsan megromlik. Ízjavítóként adhatunk hozzá egy kis mentát vagy egy teáskanál édesköményt.

Gyermekláncfű

A gyermekláncfű gyökere stimulálja a hasnyálmirigy működését illetve mérsékli a vércukorszintet.

Teakészítés: 1-2 kávéskanálnyi drogot (a növény hatóanyagát tartalmazó része – a szerk.) főzzünk három percig 200 ml vízben, zárjuk el a hőforrást és tíz percig hagyjuk állni mielőtt leszűrnénk. Naponta kétszer fogyasszuk, reggel és este. Hat hét után tartsunk 1-2 hét szünetet, utána megismételhetjük a kúrát.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: