0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 15.

Virágtrend 2024-ben

A BloomNation által végzett piaci felmérések alapján igyekeztek meghatározni, milyen trendekre lehet számítani a virágkötészetben idén.

sárga virágokAz Egyesült Államokban 2011-ben alapított BloomNation több száz, magántulajdonosok által üzemeltetett virágboltot magába foglaló online virágértékesítési szervezet.

Tagjaik számára jól felépített, gyors online értékesítési felületet kínálnak, gondoskodnak a digitális hirdetésekről, a közösségimédia-marketingről, és minőségi ügyfélszolgálatot tartanak fenn.

A rendszer leveszi az online értékesítés kiépítésének, precíz működtetésének terhét a virágboltokról, így azok feladata marad a beszerzés és a szép csokrok, virágdekorációk elkészítése.

Az amerikai virágpiacon az e-kereskedelem jelentősen növekedett az elmúlt években, ma a kiskereskedelmi forgalom 22%-át teszi ki, szemben a 2019-es 14%-kal. A BloomNation által végzett piaci felmérések alapján igyekeztek meghatározni, milyen trendekre lehet számítani a virágkötészetben idén. A virágboltok vásárlói körében várhatóan a következő tíz virág lesz a legnépszerűbb: a Gypsophila Polar Bear fajtája, a díszkáposzta, a Protea, a dália, a kerti rózsák, az orchideák, a szellőrózsák, a boglárkák, valamint az ördögszem (Scabiosa) és a flamingóvirág (Anthu­rium). Úgy látják, hogy

a globális színtrendek a könnyedségről, a reményről és az optimizmusról szólnak,

a belsőépítészeti trendek monokromatikus eleganciát sugároznak, a divatbemutatók kifutóin pedig a fenntarthatóság és a bolygónk iránti növekvő gondoskodás kihangsúlyozása figyelhető meg. Mindezek együttesen beleszövődnek a virágkötészetbe, az esküvők és rendezvények virágkompozícióiba is.

Ez is érdekelheti:

Már nem kell sokat várni a legújabb díszkertészeti támogatásokra

A természet a legtehetségesebb szobrász

Forrás: Kertészet és Szőlészet/ floraldaily.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: