0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Bőrápolás virágokkal, levelekkel

A bőrünk a legnagyobb szervünk, ez véd bennünket a külvilág káros hatásaitól. Egészségének megőrzésére és állapotának javítására több gyógynövény kínál kiváló és természetes lehetőséget.

Némelyek bőrápolásra, a problémák megelőzésére, míg mások egyes bőrtünetek enyhítésére alkalmasak.

Minden bőr más, és különböző problémákkal küzdhet. Ezért célszerű a gyógynövények használata előtt konzultálni kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb gyógynövényeket a saját bőrtípusunkhoz és problémáinkhoz.

aloé
A cserjés aloé is hasonló bőrápoló hatású, mint az orvosi aloé

Az aloé (Aloe vera) az egyik legismertebb és leggyakrabban használt gyógynövény a bőrápolásban, számos kozmetikum alkotóeleme.

Több más aloéfaj is alkalmas bőrápolásra, ilyen például a cserjés aloé, az Aloe arborescens.

Az e növények leveleiben található zselés rész hidratálja, nyugtatja és regenerálja a bőrt, valamint segít csökkenteni a gyulladásos reakciókat.

zöld tea
A zöld tea antioxidáns hatásait a bőrünk ápolására is használhatjuk

A zöld tea (Camellia sinensis) kiváló antioxidánsokkal rendelkezik, amelyek segítik a bőr regenerálódását, védelmet nyújtanak a káros szabad gyökökkel szemben és segítenek megelőzni a korai bőröregedést. A zöld teát tonikként vagy maszkként ajánlott használni a bőr felfrissítésére. A teacserje akár dézsás növényként is tartható hazánkban, de idősebb korában teljesen fagytűrővé válik.

Forrás: Kerti Kalendárium

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: