0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

Most megmutathatják, mennyit tudnak termelni

Az agrárium meghatározó szereplőinek részvételével alapított Kukorica Kör Egyesület az idei évben is meghirdeti Termelési versenyét.

A versenyre az Egyesület azon gazdák jelentkezését várja, akik számára nem a legmagasabb kézzelfogható termés elérése, hanem a leggazdaságosabb, a leghatékonyabb termelés és a legnagyobb nyereség a cél.

Az Egyesület termelési versenyére a tavalyi évben 21 gazdálkodó nevezett be, hogy megmérettessék szakmai tudásukat a hazai termelők körében.

A gazdák az ország különböző pontjáról, összesen 12 megyéből neveztek be a versenybe, különböző talajadottságokkal, időjárási viszonyokkal rendelkező területekről.

A verseny célja az volt, hogy a különböző gazdálkodási gyakorlatokat összevetve, több termelési adatot kielemezve kiderüljön, hogy melyik gazdálkodó tudja a legtöbb nyereséget realizálni a területén. A verseny hazánkban unikális, formabontó, hiszen nem csak a betakarított termés mennyisége kerül mérlegre benne, hanem a gazdálkodás számos tényezője. A 2023 termelési évben lezajlott versenyben a gazdák meghívásos alapon vehettek részt, de

az idei, 2024-es termelési versenyre már nyitott a lehetőség minden, a saját gazdálkodását megmérettetni kívánó gazda számára.

kukoricás

A verseny menete

A gazdák a 2024 évi versenyre az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek az Egyesület honlapján elhelyezett adatlap kitöltésével. A Kukoricázz velünk! termelési verseny öntözött és öntözetlen kategóriában kerül meghirdetésre.

Forrás: Kukorica Kör Egyesület sajtóközlemény

Magazin ajánló: