0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

Béke, szabadság és egyetértés

 „Március 15. A Pilvax, amelynél, mint szívből a vérkeringés, kiindult a hazafias mozgalom. Mint akkor, most is csak annyit kíván a magyar nemzet, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés. Soha nem akartunk többet, ugyanakkor kevesebbet sem.”

E szavakkal köszöntötte Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából kitüntetetteket március 13-án a Vajdahunyad várában. Mint fogalmazott, Amerika két kézzel löki háborúba Európát, az unió szigorú szabályozásai, az olcsó importáruk beengedése és a támogatások megszüntetése miatt az öregkontinens szinte valamennyi országában gazdatüntetések zajlanak, miközben békére, szabadságra és egyetértésre lenne szükség. „De ezen az ünnepen most csak magunkra kell összpontosítanunk, hiszen a szabadságharc eseményei rávilágítottak arra, hogy sorsunk jobbra fordításáért azoknak kell köszönetet mondanunk, akik tudnak, akarnak és tesznek a nemzet felemelkedéséért” – zárta az agrárminiszter, majd megkezdte a kitüntetések és elismerések ünnepi átadását.

Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta
Dr. Apáti Ferenc
Dr. Apáti Ferenc és Nagy István agrárminiszter

dr. Apáti Ferenc okleveles gazdasági agrármérnöknek, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara Kertészettudományi Intézetének igazgatójának, egyetemi docensnek a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke részére magas színvonalú tudományos és oktatói munkája, valamint a kertészeti ágazat szereplőinek összefogásában, illetve szakmai képviseletében vállalt szerepe elismeréseként; Macsek Lajos erdőmérnöknek, vállalatgazdasági szakmérnöknek, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója részére az erdő- és vadgazdálkodás területén végzett magas színvonalú munkája elismeréseként; dr. Oravecz Márton állatorvosnak, élelmiszer-biztonsági szakmérnöknek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal korábbi elnöke részére, a hazai élelmiszer-biztonságért végzett elkötelezett és magas szintű munkája, példamutató vezetői tevékenysége elismeréseként; Schmotzer András erdőmérnöknek, az Egererdő Erdészeti Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának, az Országos Erdészeti Egyesület Szenior Tanácsának volt elnöke részére az erdészeti ágazat különböző területein végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként; dr. Tóth Attila jogásznak, a Bonafarm Kft. vállalati főtitkára részére az agrárium fejlesztése, valamint a vidéki gazdaságok megerősítése érdekében végzett kiváló munkája elismeréseként és Török Lászlónak, a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére, az állatvédelem és állatjólét területén végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: