0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 22.

Instagram-kapcsolatból épült kertészet

Egy indiai férfi másfél éve Instagramon lépett kapcsolatba a holland vágotthortenzia-termelővel, akinek utasításait követve saját kezűleg felépítette 4 méter belmagasságú üvegházának vázát.

Egy kertészeti múlttal egyáltalán nem rendelkező 27 éves indiai férfi miután visszaköltözött az Egyesült Államokból, ahol a koronavírus-járvány idején egy befektetési banknál dolgozott, vállalkozási lehetőségek után nézett hazájában. Másfél éve az Instagramon lépett kapcsolatba egy holland vágotthortenzia-termelővel, és az utasításait követve saját kezűleg felépítette a 4 méter belmagasságú üvegházának a vázát, amit műanyag táblákkal borított. A holland kertész immár 13 éve termeszt hortenziát 16 ezer négyzetméteren hazájában, és azt javasolta az indiai kollégájának, hogy ne a Hollandiában, hanem a Kolumbiában termesztett fajtákat telepítse, mert azok alkalmasabbak az ottani klimatikus viszonyokhoz.

A hortenzia mellé Dél-Afrikából származó Protea és Delphinium termesztését ajánlotta, és termesztési tanácsokat is ad a fiatal indiai termelőnek pusztán barátságból, térítés nélkül.

Ezalatt a holland kertész a saját üvegházában energia-megtakarítással próbálja csökkenteni a termesztési költségeket. Tavaly napelemeket szereltek fel, amit a jövőben akkumulátorokkal szeretnének kiegészíteni. A jövőre nézve pedig fontolgatják a Maasdijkból induló geotermikus hőhálózatra való csatlakozást.

hortenzia
Illusztráció
Forrás: Kertészet és Szőlészet/onderglas.nl

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: