0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 23.

A Bauer öntözőrendszerei adják a megoldást Solton

A solti Kossuth Mg. Zrt. múltja 1960-ra nyúlik vissza, főprofiljuk a szántóföldi növények termesztése. Emellett sertéstenyésztéssel, fuvarozói és szállítási tevékenységgel is foglalkoznak, valamint biogázüzemük is van.

A termesztett növények sorában megtalálható a burgonya, kukorica, zöldborsó, spenót, levélzöldségek és az ipari sárgarépa. A Kossuth Mg. Zrt. gyakorlatilag az ipari sárgarépa piac vezetője, hiszen évente 230-240 hektáros területen termelik a növényt. Emellett kisebb területeken termesztenek még paradicsomot és konvencionális szántóföldi növényeket, mint az őszi árpa, őszi búza, kukorica és a napraforgó.

A szántóföldi zöldségtermesztés egyik fontos kritériuma az öntözővíz megléte a területen. Ezeket a növényeket öntözés nélkül termeszteni kizárt. Ezért a Kossuth Mg. Zrt. már a 80-as években berendezkedett az öntözésre, gyakorlatilag onnantól kezdve Bauer öntözőberendezéseket használnak. Kettő nagy öntözőtelepen folyik az öntözés: egy 500 hektáros öntözőtelepen, és egy kisebb, közel 300 hektáros területen öntöznek. Itt kettő nyomásközpont biztosítja a területek vízellátását, melyeket dízel motoros aggregátokkal egészítenek ki, melyek szintén a Bauer által gyártott megoldások. Jelenleg négy ilyen Bauer dízel motoros öntöző aggregáttal dolgoznak, melyek egyenként három darab Bauer Rainstar öntöződobot képesek kiszolgálni öntözővízzel.

A szántóföldi zöldségtermesztéshez és a meglévő táblákhoz leginkább a lineár öntözőberendezéseket találta megfelelőnek a cég. 8 db lineár öntözőrendszerrel dolgoznak jelenleg, melyek szakaszolás szempontjából ideálisak, hiszen a zöldségtermesztés vegetációs időszakában elvégzendő agrotechnikai feladatok megkívánják a szakaszolás precizitását. 3 db center-pivot berendezés egészíti ki a Solton alkalmazott alacsony nyomású rendszerek sorát. A center berendezések legnagyobb előnyét a Kossuth Mg Zrt. kollégái abban látják, hogy amennyiben a nyomásközpont működik, a centereket a kollégák okostelefonjukról távolról is tudják indítani és kezelni a Bauer SmartRain alkalmazással.

Bauer PR cikk

Körülbelül 10 éve kezdtek el a csévélődobos öntözőberendezésekről áttérni a korszerűbb, alacsony nyomású lineárok és centerek telepítésére. Tették ezt azért, mert ezekkel a megoldásokkal sokkal hatékonyabban és pontosabban tudják az öntözési feladatokat ellátni. A telepített lineár és center berendezésekkel a Kossuth Mg. Zrt. területeinek 80-85%-a öntözhetővé vált. A jövőben a nyomásközpontok hatásfokát kell fejleszteni annak érdekében, hogy a telepített öntözőrendszerek vízigényét egyidejűleg ki tudják szolgálni. Az elkövetkező évek feladata tehát a nyomásközpontok korszerűsítése lesz.

Bauer PR cikk

„2005-ben kezdtem a Kossuth Mg. Zrt-ben dolgozni. Gyakorlatilag Hegedűs Attilával, aki most a Bauer Hungária Kft.-t vezeti, együtt kezdtem el a szakmát. Számunkra fontos, hogy mind a Bauer Hungária vezetőségével, apparátusával – szervizben, alkatrészellátásában dolgozó kollégákkal – régre visszanyúló kapcsolattal rendelkezünk, emiatt megvan közöttünk az összhang. Nemcsak egy-egy telefonhívás van, hanem arc is kapcsolódik a telefonhívásomhoz” – mondta el Végi Bálint, a Kossuth Mg. Zrt. ügyvezetője.

Bauer PR cikk

A mai világban mindenkinek rendkívül fontos, hogy a személyes kapcsolat is meglegyen az üzleti partnerekkel. Ez segíti a termelő cégek munkáját és a Bauer Hungária Kft. szervizes és alkatrészes kollégáinak munkáját is. Szezonban kiemelt fontosságú, hogy alkatrészbeszerzésnél vagy gép meghibásodásnál gyorsan meg tudják oldani a problémát, gyorsan kapjon az ügyfél alkatrészt .

Bauer PR cikk

 

„A Bauernél értik, hogy miről beszélek, ha felhívom őket, nincsenek fölösleges körök, nem kell napokat, heteket várni egy-egy alkatrész beérkezésére. Ha olyan alkatrészről van szó, ami nagyon speciális, akkor is az osztrák központ közelsége miatt gyorsan ideérnek a megrendelt alkatrészek” – egészítette ki Végi Bálint.

Bauer PR cikk

Öntözni szeretne vagy meglévő rendszerét fejlesztené?
Segítünk!

A Bauer osztrák gyártó 90 éves tapasztalatával segítjük a magyar termelőket végig az öntözés rögös útján a tervezéstől az első vízcsepp megjelenéséig tartó úton. A Bauer rendszereket saját országos szervizcsapattal tartjuk karban.

A minőségben hiszünk:

  • Magyar leányvállalat 30 éves múlttal, elkötelezett és rugalmas kollégákkal
  • Magas minőségű eszközök, gyors és rugalmas alkatrészellátás (európai központ Ausztriában)
  • Nagy tapasztalattal rendelkezünk a legnagyobb öntözőrendszerek kiépítésében és szívesen segítünk az öntözési közösségek alakulásánál
  • Bauer Rainstar – a magyar szántóföldek narancssárga sztárja még mindig a legjobb választás
  • Tervezés, tanácsadás, pályázatírás – mindenben segítünk!

Keresse bizalommal értékesítőinket!

Aszódi Gábor – Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megye
+ 36 30 716 7034

Csutár Miklós – Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Dél-Bács-Kiskun megye
+ 36 30 438 9075

Tóth László -Veszprém, Fejér, Észak Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya megye
+ 36 30 844 4360

(x)

Forrás: BAUER Hungária Kft.