0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 29.

Mi van a kutyák belében? Mikrobiom elemzése kedvenceinknél

A Nestlé állati mikrobiom elemző készletet indít háziállatok számára az Egyesült Államokban.

A mikrobiom emberekben és állatokban élő mikroorganizmusok alkotta ökológiai rendszer. A Nestlé bevezette az Egyesült Államokban a Petivity Microbiome Analysis Kit-et. A cég tájékoztatása szerint a kutyák és macskák egyedi bélprofilja alapján személyre szabott táplálkozási ajánlásokat kaphatnak.

A készlet tudományos alapú szekvenálási technológiát használ a háziállatok bélmikrobiomjának elemzésére, hogy kulcsfontosságú egészségügyi és táplálkozási információkat tárjon fel – tette hozzá a vállalat.

Pascal Steiner, a Nestlé kisállat-táplálkozástudományi igazgatója kijelentette: „Ezzel a készlettel a bélmikrobiom tudományát a kisállat-tulajdonosok kezébe adjuk. Lehetővé tesszük számukra, hogy még jobban megértsék kedvencük egészségét és táplálkozását.

mikrobiom, kutya ürülék

„Az eszköz által megfogalmazott ajánlások több mint 10 év prebiotikum-, probiotikum- és mikrobiom-kutatásán alapulnak.”

A kutyák és macskák mikrobák trillióinak adnak otthont, a legnagyobb populáció a beleikben található. Ez létfontosságú szerepet játszik egészségükben és jólétükben, így a háziállatok mikrobiomjának megértése lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy proaktív egészségügyi ellátást nyújtsanak – tette hozzá a Nestlé.

Hogyan működik a mikrobiom elemzése?

A tulajdonosok kisállatuk székletmintáját elküldik a Purina laboratóriumába, és kapnak egy jelentést, amely megmutatja kedvencük mikrobiom-profiljának állapotát, valamint bélrendszerének egészségét.

A jelentés kiemeli a lehetséges kórokozókat, a szokatlan baktériumokat, és ha a számok a normális tartományon kívül esnek.

A jelentés személyre szabott táplálkozási és táplálékkiegészítési ajánlásokat tartalmaz a bélrendszer egészségének támogatása és a bélmikrobiom optimalizálása érdekében.

Sheri Smithey, a Nestlé Product Technology Centre for Petcare vezetője elmondta: „A Nestlé R&D for Petcare-nél holisztikusan közelítjük meg a háziállatok táplálását és egészségét. Ez magában foglalja a tudományosan megalapozott, a háziállatok különböző életszakaszaihoz igazított táplálkozási megoldások kifejlesztését.

„A Petivity Microbiome Analyses Kit segítségével a Nestlé kutatási képességeit újszerű digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal kombináljuk, hogy személyre szabottabb megoldásokat hozzunk létre háziállataink számára.”

Forrás: esmmagazine.com