0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 10.

Szigetcsépen mindig van program, májusban hucul lovasverseny

Május 6-án „Hucul ösvény” kislovas ügyességi verseny lesz Szigetcsépen. A Csepel-szigeten fekvő falu nyaranta megtelik élettel legyen szó gasztronómiai, Duna-parti fürdőzésről, vagy épp lovas programokról.

A hucul lovak kitartásukról és nyugalmukról is híresek és Szigetcsépen nyaranta övék a főszerep. Szigetcsép egy, a Csepel-szigeten fekvő falu, amely nem túl nagy lélekszáma ellenére mindenkinek tud valamit adni. Akkor is, ha céllal, akkor is, ha véletlenül tévedt arra az illető. Például a településhez köthető Bódi László „Cipő”, a Republic együttes korábbi frontemberének és Rideg Sándornak, az „Indul a bakterház” írójának a neve is.

A „Szállj el kismadár”, „A 67-es út”, „Szeretni valakit valamiért”, Repül a bálna” szerzőjének emlékhelye, míg a sokak kedvenc regényét jegyző író által nyolc éven át lakott ház homlokzatán található emléktábla is megtekinthető a faluban.

hucul

Nyári programok

Azonban Szigetcsépen nem csak a kulturális múlt, de a nyüzsgő jelen is megtalálható. Főleg nyaranta, amikor a Ráckevei-Duna-ág partján található plázs is megtelik jókedvű fürdőzőkkel, nem csak a stégek horgászokkal.

Ugyanakkor Szigetcsép gasztronómiai értékeket is bőven hordoz. Elég csak Gálné Dignisz Évát és a nevével fémjelzett Gál Szőlőbirtokot és Pincészetet megemlíteni. Ugyanis a szigetcsépi borász hölgy volt 2013-ban az első nő, aki megkapta az év bortermelője díjat a Magyar Bor Akadémiától.

A gyönyörű környezetű borászat impozáns termében érdemes végig kóstolni a rosé-királynő legfinomabb és legújabb alkotásait. Az italok mellett, hogy az élelmiszerek is kapjanak említést, a település tojástermékek előállításának is fontos helyszíne. Ugyanis itt található Magyarország legnagyobb tojásfeldolgozó üzeme, ahol a tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítő ToTu-termékek előállítása is történik.

hucul

Persze van olyan, amikor ez a szerteágazó helyi világ összegabalyodik. Ilyen a 2024-ben május 6-án immár 17. alkalommal megrendezésre kerülő „Hucul ösvény” kislovas ügyességi verseny is, amit a már említett tojásfeldolgozó üzem szervez meg évről-évre.

Forrás: Sajtóközlemény