0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 29.

Bábolnára látogat a legenda!

A megszokott színvonallal várja 2024. szeptember 5–7. között kiállítóit és látogatóit a Bábolnai Gazdanapok.
Az esemény 37. alkalommal kínálja a tőle megszokott, sokszínű programokat és valósítja meg azt a célját, hogy a szakma szempontjából kiemelkedő, míg a családok számára szórakoztató esemény legyen.
A jól bevált recept

A húszezer négyzetméter alapterületű rendezvény közel kétszáz kiállítóval várja vendégeit, akik elhozzák a legújabb technikai és technológiai fejlesztéseket az inputanyagoktól a talajművelésen keresztül a legmodernebb gépekig és precíziós eszközökig. Utóbbiakat az érdeklődők munka közben is tanulmányozhatják a szántóföldi gépbemutatókon, melyek a kiállítás minden napján, több alkalommal is láthatók lesznek.

Idén kukoricából és cirokból is 5-5 nemesítőház jelentkezett ígéretes hibridjeik bemutatására. A kukoricanemesítők közül 30 hibridet vetünk majd el, ezek közül a Corteva Agriscience 6, a Pannon Genetic Kft. 5, a Szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. 4, a Limagrain Magyarország Kft. 7, míg az RAGT Vetőmag Kft. 8 hibridjét szeretné megismertetni az idelátogató szakmai közönséggel.

A ciroksort 12 hibrid alkotja majd, ezek között a Lidea Kft. 1, az RAGT Vetőmag Kft. 4, az Isterra Kft. 1, a NuFarm Kft. 3 és a Szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. 3 hibridje fog szerepelni.

A Bábolnai Gazdanapok évek óta hívja és várja a jövő szakembereit a kiállításra. Az edukáció jegyében megrendezzük a hatodik Szakiskolai Napot, melyre már szokás szerint közel ezer szakiskolás jelentkezését várjuk. A fiatalok megismerkedhetnek az agráriumban tevékenykedő cégekkel és azok legújabb innovációival. A Szakiskolai Nap célja továbbra is a fiatalok megnyerése az agrárium számára és pályaorientáció a mezőgazdaság irányába.

Szintén hagyomány, hogy a Magosz Ifjú Gazda Tagozata olyan témájú konferenciát szervez nálunk, ahol minden évben a fiatal gazdálkodók számára fontos és aktuális kérdések kerülnek napirendbe. Az idén a konferencia fő témáját a pályázati lehetőségek adják majd. Nem maradnak el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett szakmai kerekasztal-beszélgetések sem, melyek a rendezvény minden napján különböző témákban kerülnek megrendezésre.

A múlt évhez hasonlóan idén sem marad el a rendkívül látványos favágó show, vagyis a STIHL Timbersports Series fakitermelő bemutató. A mezőgazdaságban hasznos pickup autók terepképességeinek tesztelésére is lesz lehetősége a legbátrabbaknak.

Az utolérhetetlen Kincsem

A Bábolnai Gazdanapok is otthont ad a verhetetlen csodakanca életéről szóló vándorkiállításnak, melynek címe: Az utolérhetetlen Kincsem. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum által életre hívott sorozat ízelítőt ad lótenyésztési és -versenyzési örökségünkből, Széchenyi István gróf lóversenyzésben is megmutatkozó elévülhetetlen érdemeiből, valamint bemutatja azokat a tartástechnológiai körülményeket, amelyek hozzájárultak, hogy Kincsem sikerei a mai napig elevenen élnek. A kiállítás méltó emléket állít nemcsak Kincsemnek és utódainak, hanem azoknak a kiváló szakembereknek is, akik csodalovunk pályafutásához és sikereihez köthetők és ezáltal eredményesen szolgálták a magyarországi lóversenyzés virágkorát.

A családok a lovaskiállítás mellett minden nap megtekinthetik a lovasbemutatót, és természetesen idén is helyet kap a Vérteserdő Zrt. interaktív sátra, a népi játszóház, a kézműves vásár és persze egy-egy „hatalmas” mezőgazdasági gépre is felülhetnek a jövő mezőgépészei.

Találkozzunk Bábolnán! Arasson sikert!
Forrás: magyarmezogazdasag.hu